Napisano 28 Listopad 200321 l probowalem splajnami ale mi nie szlo zbytnio wiec poszukalem tutkow do metody poly. znalazlem i jakos mi idzie :D modeluje ediable mesh\'em. sporob bledow jeszcze jest no ale to moj pierwszy samochod w koncu :D
Napisano 28 Listopad 200321 l No lepiej ci idzie w poly. Masz pare bledow m.i. na nadkolu i pomiedzy przednia szyba a boczna. Ps. Czemu ciagle zakladasz nowe topiki zamiast wszystko kontynuowac w jednym???? Pozdro[piwo]
Napisano 28 Listopad 200321 l Autor wiem wiem musze poprawic jeszcze te bledy. od razu mam pytanie. jak zrobic aby nadkoła ...... hmm wchodzily pod wikszym kątem w karoserie?? i zeby tam gdzei nei potrzeba gdzie ma byc ostra krawedz nie dzialal mesh smooth? ps. załozylem nowy ale tamten usunolem wiec chyba duzego bałaganu nie robie :D jesli tak to sorki :) Pozdro
Napisano 28 Listopad 200321 l A sorry nie zauwazylem ze usunoles stary. A co do ostrych krawedzi to daj chamfer o wartosci jaka jest zadawalajaca na krawedzi na ktorej ma byc kant. Pozdro[piwo]
Napisano 29 Listopad 200321 l Witam! Wszedzie pelno samochodow! Wszystkie galerie pelne sa po brzegi takich czy innych mydelniczek z kolami! Ogladalem ostatnio galerie na 3D tlenie a tam, zgroza, 70% prac to samochody! Ogarnela wszystkich mania jak kiedys z zegarkami, wszyscy robili tajmeksy, roleksy, kuarce itp.! Mnie to juz nudzi i nawet tego nie ogladam, bo oczoplasu dostaje. Obejrze 20, to i tak pierwszych juz nie pamietam, a wlos mi sie jezy, bo w galerii jeszcze 80 innych. Wszystkim audi tt, maklarenom, porsze, oplom, wolkswagenom, mazdom, tojotom (pisowania nie jest przypadkowa) mowie stanowczo NIE!! Pozdrawiam!
Napisano 29 Listopad 200321 l podzielam zdanie l_lewandowskiego za duzo tego samego ... gdzie nie otworze forum - Audi, Mazda......
Napisano 29 Listopad 200321 l Autor ale co w tym zlego?? ja musze na czyms trenowac robienie autek a nie bede przeciez robic jakiegos warburga.
Napisano 29 Listopad 200321 l nie no w tym nie ma nic zlego tylko po prostu jak bys ogladal przez kilka miesiecy takie same WIPy to tez by ci sie znudzilo :)
Napisano 29 Listopad 200321 l Hehe. Dobrze że nikt nic złego nie napisał o fordach, czy o hummerach:] Bo bym się zdenerwował:D A co do modelu to już teraz wygląda lepiej niż ten poprzedni robiony splajnami.
Napisano 30 Listopad 200321 l Autor http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7647&page=1 moze to glupie pytanie ale chcialbym wiedziec jak osiagnąc taki efekt po renderrze. zeby byly tego typu cienie, i kolorki zarowno tła jak i obiektu. czy pod obiekt mam postawic wielkie boxa i dac mu teksutrke?? czy moze inaczej. jzu dporaz ktorys widze taki efekt i bardzo mi sie to podoba. M@TI w swoich wizualizachjach domkow mial podobny efekt. nie wiem czy mnie ktos rozumie ale jesli tak to bylybm wdzieczny