xMark Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 probowalem splajnami ale mi nie szlo zbytnio wiec poszukalem tutkow do metody poly. znalazlem i jakos mi idzie :D modeluje ediable mesh\'em. sporob bledow jeszcze jest no ale to moj pierwszy samochod w koncu :D
blood_brother Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 No lepiej ci idzie w poly. Masz pare bledow m.i. na nadkolu i pomiedzy przednia szyba a boczna. Ps. Czemu ciagle zakladasz nowe topiki zamiast wszystko kontynuowac w jednym???? Pozdro[piwo]
xMark Napisano 28 Listopad 2003 Autor Napisano 28 Listopad 2003 wiem wiem musze poprawic jeszcze te bledy. od razu mam pytanie. jak zrobic aby nadkoła ...... hmm wchodzily pod wikszym kątem w karoserie?? i zeby tam gdzei nei potrzeba gdzie ma byc ostra krawedz nie dzialal mesh smooth? ps. załozylem nowy ale tamten usunolem wiec chyba duzego bałaganu nie robie :D jesli tak to sorki :) Pozdro
blood_brother Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 A sorry nie zauwazylem ze usunoles stary. A co do ostrych krawedzi to daj chamfer o wartosci jaka jest zadawalajaca na krawedzi na ktorej ma byc kant. Pozdro[piwo]
l_lewandowski Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Witam! Wszedzie pelno samochodow! Wszystkie galerie pelne sa po brzegi takich czy innych mydelniczek z kolami! Ogladalem ostatnio galerie na 3D tlenie a tam, zgroza, 70% prac to samochody! Ogarnela wszystkich mania jak kiedys z zegarkami, wszyscy robili tajmeksy, roleksy, kuarce itp.! Mnie to juz nudzi i nawet tego nie ogladam, bo oczoplasu dostaje. Obejrze 20, to i tak pierwszych juz nie pamietam, a wlos mi sie jezy, bo w galerii jeszcze 80 innych. Wszystkim audi tt, maklarenom, porsze, oplom, wolkswagenom, mazdom, tojotom (pisowania nie jest przypadkowa) mowie stanowczo NIE!! Pozdrawiam!
wiggles Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 podzielam zdanie l_lewandowskiego za duzo tego samego ... gdzie nie otworze forum - Audi, Mazda......
xMark Napisano 29 Listopad 2003 Autor Napisano 29 Listopad 2003 ale co w tym zlego?? ja musze na czyms trenowac robienie autek a nie bede przeciez robic jakiegos warburga.
wiggles Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 nie no w tym nie ma nic zlego tylko po prostu jak bys ogladal przez kilka miesiecy takie same WIPy to tez by ci sie znudzilo :)
kozioo Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Hehe. Dobrze że nikt nic złego nie napisał o fordach, czy o hummerach:] Bo bym się zdenerwował:D A co do modelu to już teraz wygląda lepiej niż ten poprzedni robiony splajnami.
Batou Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 No i jak Xmark? Lepiej się robi w max`sie :D Czyż nie?
xMark Napisano 30 Listopad 2003 Autor Napisano 30 Listopad 2003 http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7647&page=1 moze to glupie pytanie ale chcialbym wiedziec jak osiagnąc taki efekt po renderrze. zeby byly tego typu cienie, i kolorki zarowno tła jak i obiektu. czy pod obiekt mam postawic wielkie boxa i dac mu teksutrke?? czy moze inaczej. jzu dporaz ktorys widze taki efekt i bardzo mi sie to podoba. M@TI w swoich wizualizachjach domkow mial podobny efekt. nie wiem czy mnie ktos rozumie ale jesli tak to bylybm wdzieczny
wiggles Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 kozioo bo fordow i hummerow nie ma duzo :)
xMark Napisano 30 Listopad 2003 Autor Napisano 30 Listopad 2003 i ejszcze raz tylko ze z lakierkiem :D
Rekomendowane odpowiedzi