Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

probowalem splajnami ale mi nie szlo zbytnio wiec poszukalem tutkow do metody poly. znalazlem i jakos mi idzie :D modeluje ediable mesh\'em. sporob bledow jeszcze jest no ale to moj pierwszy samochod w koncu :D

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No lepiej ci idzie w poly. Masz pare bledow m.i. na nadkolu i pomiedzy przednia szyba a boczna.

Ps. Czemu ciagle zakladasz nowe topiki zamiast wszystko kontynuowac w jednym????

Pozdro[piwo]

Napisano
  • Autor

wiem wiem musze poprawic jeszcze te bledy. od razu mam pytanie. jak zrobic aby nadkoła ...... hmm wchodzily pod wikszym kątem w karoserie?? i zeby tam gdzei nei potrzeba gdzie ma byc ostra krawedz nie dzialal mesh smooth?

ps. załozylem nowy ale tamten usunolem wiec chyba duzego bałaganu nie robie :D jesli tak to sorki :)

Pozdro

Napisano

A sorry nie zauwazylem ze usunoles stary.

A co do ostrych krawedzi to daj chamfer o wartosci jaka jest zadawalajaca na krawedzi na ktorej ma byc kant.

Pozdro[piwo]

Napisano

Witam!

Wszedzie pelno samochodow! Wszystkie galerie pelne sa po brzegi takich czy innych mydelniczek z kolami! Ogladalem ostatnio galerie na 3D tlenie a tam, zgroza, 70% prac to samochody! Ogarnela wszystkich mania jak kiedys z zegarkami, wszyscy robili tajmeksy, roleksy, kuarce itp.! Mnie to juz nudzi i nawet tego nie ogladam, bo oczoplasu dostaje. Obejrze 20, to i tak pierwszych juz nie pamietam, a wlos mi sie jezy, bo w galerii jeszcze 80 innych. Wszystkim audi tt, maklarenom, porsze, oplom, wolkswagenom, mazdom, tojotom (pisowania nie jest przypadkowa) mowie stanowczo NIE!!

Pozdrawiam!

Napisano

podzielam zdanie l_lewandowskiego za duzo tego samego ... gdzie nie otworze forum - Audi, Mazda......

Napisano
  • Autor

ale co w tym zlego?? ja musze na czyms trenowac robienie autek a nie bede przeciez robic jakiegos warburga.

Napisano

nie no w tym nie ma nic zlego tylko po prostu jak bys ogladal przez kilka miesiecy takie same WIPy to tez by ci sie znudzilo :)

Napisano

Hehe. Dobrze że nikt nic złego nie napisał o fordach, czy o hummerach:] Bo bym się zdenerwował:D

A co do modelu to już teraz wygląda lepiej niż ten poprzedni robiony splajnami.

Napisano
  • Autor

http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7647&page=1 moze to glupie pytanie ale chcialbym wiedziec jak osiagnąc taki efekt po renderrze. zeby byly tego typu cienie, i kolorki zarowno tła jak i obiektu. czy pod obiekt mam postawic wielkie boxa i dac mu teksutrke?? czy moze inaczej. jzu dporaz ktorys widze taki efekt i bardzo mi sie to podoba. M@TI w swoich wizualizachjach domkow mial podobny efekt.

nie wiem czy mnie ktos rozumie ale jesli tak to bylybm wdzieczny