Guest Ad_am Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Witam To moja pierwsza praca prosze o pomoc co można tu jeszcze zrobić i przedewszystkim jak ustawić światła. Dzięki za wszelkie komentarze i sugestie
Guest George82 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Napisz cos wiecej... Na sam poczatek razi brak GI. Przydaloby sie wiecej detali i lepsze materialy. Pozdrawiam!
Yaro16 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 moim zdaniem wszystko lewituje.Niema GI, cieni. materiały kiepskie,bez bump'ów i odbić.
khazell Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 witam, ja proponowałbym naukę maxa połączyć od razu z nauką vraya(np), poza tym skoro wykorzystałeś gotowe modele może większą uwagę przywiąż do oświetlenia(na początek bez materiałów). spróbuj tak ustawić światła zewnętrzne i ewentualnie wewnętrzne, żeby nie było przejaskrawionych i przyciemnionych miejsc. poza tym proponowałbym jednak zacząć od scen dziennych a nie wieczornych bo to wyższa szkoła jazdy.pozdrawiam
derwisz87 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Na poczatek chcial bym spytac co to za biala plama na ziemi :P po za tym proponuje poszukac na torrentach sa tutoiale z vray-a (wiem bo sam sie ucze z nich) ktore dotycza oswietlenia. Pozdrawiam i życze powodzenia.
heaven Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 jest zbyt bardzo malo realistycznie... na jakim renderze to robisz ? poswiec troche wiecej czasu na modelowanie np. tej kanapy. i gdybyc wrzucil jakas teksture konkretna na ekran telewiozora to by bylo fajniej.
Guest Ad_am Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 he dzięki zabieram się dalej do zabawy :) jak cos sie uda poprawić to tu wystawie
Recommended Posts