Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy w Corel Photo Paint (9) jest gdzieś narzędzie to likwidowania efektu wierszowania tekstur (chodzi mi o wyraźnie widoczne granice tekstury, gdy są obok siebie)?

Pozdrawiam: Lucas

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W sumie się z taką opcją nie spotkałem, ale ja to robić nakładając texty na siebie i później dodając liniową przeźroczystość.

Napisano

Nie spotka│em siŕ jeszcze z automatem robi▒cym to za grafika. Ogˇlna metoda wygl▒da tak:

Kopiujesz 1/4 obrazka w pionie, kopiujesz, odbija w poziomie przenosisz na drugi kraniec i narzŕdziami kopiowania celowanego i przezroczystoÂci tuszujesz powsta│e szycie, potem to samo w pionie. Ogˇlnie trzeba spowodowaŠ aby na prawej krawŕdzi by│o to samo co na lewej i na gˇrnej to samo co na dolnej. Uwa┐aj tylko, bo gdy tekstura jest zbyt ma│▒ i za bardzo zagŕszczana na obiekcie powstaj▒ ciapki spowodowane widocznym Ârodkiem tekstury. Mo┐na to zwiŕkszaj▒c teksturŕ jeszcze w programie do 2D.

Napisano

pisalem to juz dzis na forum w innym poscie :niewiem czy dobrze zrozumialem problem ale jesli niechcesz widziec zszyc miedzy teksturami to jezeli nie masz jakiejs tekstury a pracujesz nad nia od poczatku to najlepiej skozystac z PAINTERA tam jest opcja define pattern ktora umozliwia tworzenie gladko laczacych sie tekstur . Jesli do tegoz paintera wczytamy efekty photoshopa to mamy potezne nazedzie do wykonywania tekstor zwlaszcza ze opcje na wszelkiego rodzaju pedzlach sa nieporownywalnie lepiej rozwiazane niz w photoshopie

Napisano

sprˇbuj offset wiem ┐e w fotoszopie jest w filtrach. nie wiem jak w corel paint. tak czy inaczej przesun o 200 pixeli wez stempelek przejedz po krawedzi i wroc offsetem o -200 pixeli. chyba nic nie pojebalem [nie mam tu fotoszopa]

Napisano

widzialem kiedys taki prymitywny programik texture editor czy jakos tak robil on juz tekstury automatyczne tyle ze sam porgZ uzywal masem wbudowanych w program i mogles jedynie gwizdac kiedy chciales cos co nie wyglada jak to co oni tam proponowali .... w kazdym razie jako generator wzorow na tkaniny to byl dobry ...szkoda ze p[o awarii hazia i on sie stracil :(