Napisano 11 Lipiec 200717 l Mhm a więc jest to robal wyposażony w silnik ,dzięki któremu może bardzo szybko się przemieszczać ,gryźć różne warzywa itp. , jest stosunkowo tani w "produkcji" ,a masa takich stworzonek spokojnie zeżre światowe zapasy żywności doprowadzając do zagłady :eek: pozdrawiam wstępny model..miniaturka tymczasowa;P no i nie mieszcze sie w limicie :) postaram sie szybko zpotymalizowac
Napisano 11 Lipiec 200717 l Mi się podoba, tylko ta "dupka" taka dziwna, jakaś niewymiarowa. Disajn ogólnie bardzo fajny:)
Napisano 11 Lipiec 200717 l Autor hehe fajnie że sie podoba;) teraz mi sie mniej podoba [to ma być spojler ,ale że mam za dużo tri to musze pomyśleć czy nie wywale i zostawie puste] z chęcią wysłucham uwag dot. usprawnień siatki itp;) a to z tyłu to napęd ;)
Napisano 11 Lipiec 200717 l Ten spojler średnio wygląda, bezsensowny trochę, wiesz, mógłby być śmieszny ale tu nie pasuje jakoś...przynajmniej jak dla mnie.. Możesz trochę przyciąć, pasek od okularków na wierchu głowy niewiele wnosi i to co Ci zaznaczyłem: A jakby wprowadzić trochę dynamiki? (sorki za tweak:p) Soft selection lub ffd box modifier świetnie się nadaje;)
Napisano 11 Lipiec 200717 l Autor oo dziękuje bardzo :) hmm b. dobry pomysł z tym ffd:P imho chciałem zostawić takie szcześciokątne/4kątke kolce z 2 segmentami a w limicie sie już mieszcze spokojnie;P co tam z tym zębem jest nie tak?:( hej imho nie ma co płakac nad rozlanym modelem i sie wziąść za teksturki bo to będzie porażka :|
Napisano 11 Lipiec 200717 l No to jak się mieścisz w limicie to już nieistotny ten ząb:p Maluj maluj, fajnie się zapowiada!
Napisano 14 Lipiec 200717 l Autor okej ,siedze nad tą teksturą już troche..już nie jest tak tragicznie jak pare dobrych godzin temu...powiedzmy że nie poprawiam już skóy i gł. części metalowej...namalowany płomień ^_^ może sie wyrobie do 24 bez totalnego crapa.. hej
Napisano 14 Lipiec 200717 l Autor OK ,troche mi to czasu zajęło ,w końcu coś namalowałem ,jestem zadowolony chociaż wygląda jak wygląda..uvw robione na szybko i jak sie później okazało ,za mało miejsca na pewne rzeczy a za dużo na inne:P yol
Napisano 14 Lipiec 200717 l model fajnny i pomysłowy zwłasza z poprawką Lewusa dot. dynamik byłby juz wogle czadi, jednak textury słabiutkie
Napisano 14 Lipiec 200717 l Szkoda że na siłę większość malowałeś ręcznie, to znaczy dobrze, że się przyłożyłeś, ale mogłeś się trochę wspomóc zdjęciami. Model masz tak zmapowany, że w sumie do oteksturowania jest tylko kilka elementów. Czasu jak widać jeszcze trochę zostało, więc gdybyś jutro się nudził, pobaw się jeszcze trochę. Np. Twoją zieloną skórę zamieniłbym na teksturę zrobioną z tego zdjęcia poniżej, ewentualnie jakiejś gadziny. A tekstur metalu w internecie jest od groma, wrzucisz sobie bazę i domalujesz detale. http://www.blackjungle.com/Merchant2/f-mmc.jpg
Napisano 15 Lipiec 200717 l Autor dzięki za komentarze , Kuba łap repa:P texturke już wykorzystałem co dałeś w linku ,teraz musze przerwać poszukiwania metalu ,mam nauke jazdy :P o 12 w południe ,35C jeaaa :] hej
Napisano 15 Lipiec 200717 l Skóra moim zdaniem teraz wygląda o wiele lepiej, z resztą (metalem) jeszcze trochę powalcz. Teraz jest trochę jednolity i nie do końca widać co jest co.
Napisano 15 Lipiec 200717 l Autor teraz znowu przesadziłem:P inny shader dałem..directX HLSL.. kolce chyba są już lepsze;> jeszcze jakis fallof nanich i bedzie ok;>?
Napisano 15 Lipiec 200717 l Przegiąłeś z kontrastem, gdzieś pomiędzy poprzednim a terazniejszym byloby ok
Napisano 15 Lipiec 200717 l Autor a teraz:> dzięki za pomoc chłopaki:P czasu maaało już to wiele nie zrobie
Napisano 15 Lipiec 200717 l Autor ok z ffd ...pozdrawiam all ,do następnej bitwy;P zarz dam ostateczny skrin do sondy..
Napisano 15 Lipiec 200717 l Przesadziłeś z texem mocno, pstrokaty strasznie... Domyślam się, że taki miał być (te łuski...) ale kolorystycznie to to leży i kwiczy.. Trochę kojarzy mi się z taranem... Z drugiej strony, odnosze wrażenie, że jak w grze takie leci w moją stronę, to zamykam oczy, wciskam fire i kręce myszką ile wlezie!;) Pozdro!