Napisano 18 Lipiec 200717 l Mam taki problem gdy sobie modeluje to pojawia sie pewna rzecz która wyjasnie na obrazkach. A więc wymodelowałem sobie to i zbliska wyglada to tak: Lecz gdy sobie oddale to takie cos brzydkiego się pokazuje: Po drugiej stronie model wygląda tak: Czy da się to jakos zrobic by było normalnie tzn tak jak z bliska?
Napisano 18 Lipiec 200717 l Na renderach tez cos takiego sie pojawia? Czy tylko blad viewportu? I srawdz czy nie nakladają się tam na siebie powierzchnie
Napisano 18 Lipiec 200717 l Dokładnie. Max czasem lubi wyswietlac takie błędy, jednak dotyczą one głównie wyświetlania obiektów we viewportach (mogą to byc nakłądające sie 2 siatki, jak to Mirach juz powiedział). Jeżeli render bedzie poprawny, znaczy sie, ze własnie z takim błedem masz do czynienia.
Napisano 18 Lipiec 200717 l stawiam na to, ze tamte pionowe belki po drugiej stronie muru jest bardzo blisko krawedzi muru (od srodka) i jak oddalasz to przeswituje.... pozdr edit: aha mirach juz to powiedzial, nakladaja sie, no no o to chodzi:) he he he buzka:*
Napisano 18 Lipiec 200717 l Autor Nie tam nic sie na siebie siebie nie nakłada na 100% na rendeze nie sprawdzałem bo jeszcze za bardzo nie wgłębiłem się w to i nie umiem
Napisano 18 Lipiec 200717 l ewentualnie mogly Ci sie face'y ponakladac, zdublowane mozesz miec. pozdr
Napisano 18 Lipiec 200717 l to na pewno wina tylko i wyłącznie wyświetlania w vieporcie (nie muszą się ścianki nakładać wystarczy, że są małych rozmiarów lub blisko siebie, wtedy starowniki karty graficznej robią bałagan)
Napisano 18 Lipiec 200717 l No to to jest typowy error w wyswietlaniu maxa, nie masz sie co przejmowac :)
Napisano 18 Lipiec 200717 l Przy większych odległościach max zaokrągla współrzędne vertexów celem szybszego działania. Nie masz się czym martwić. przy większych oddaleniach to całkowicie normalne. W renderingu będzie wszystko ok.