Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie :)

Kto i po co wyznaczył tego typu "standardy",

przecież w 90% pracach to ludzie psują jednolity efekt pracy,

najczęściej gdyby nie ludzie to nawet można by się pokusić o fotograficzne wykonanie,

więc pytam po co, przecież oni nic nie dają a w/g mnie nawet psują

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

IMO również po to żeby widoczne były proporcje w wizce. Żeby klient mógł sobie wyobrazić jak wielkie jest pomieszczenie (lub dany obiekt), ile jest miejsca itp.

Posted

Daje się ludzi żeby było realistycznie, bo zwykle w realu wokół budynków widać jakichś ludzi. Daje się też po to żeby "złapać" skalę obiektu.

Posted

jestem architektem i wiem jak to jest z ludzmi , nie dosc ze proporcje to zapelnienie miejsca zeby sie cos dzialo . a przede wszystkim to to ze taki laik przypadkowy przechodzien nie ma na tyle wyobrazni , lubi jak jest wszystko widoczne .... ludzie nie umieja czytac rysunkow ..

Posted

Dla mnie dodawanie ludzi w wizkach itd jest najgorszym rozwiazaniem - zawsze obniza to poziom pracki, dlaczego? bo zawsze dodane postacii nie pasuja wogole do reszty otoczenia - takie sa moje odczucia

Posted
Dla mnie dodawanie ludzi w wizkach itd jest najgorszym rozwiazaniem - zawsze obniza to poziom pracki, dlaczego? bo zawsze dodane postacii nie pasuja wogole do reszty otoczenia - takie sa moje odczucia

no wlasnie, sztuka jest dodac tych ludkow tak zeby sie ladnie w wizke wkomponowywali a nie psuli jej odbior swoja obecnoscia, pozatym klient zawsze chce ludkow :)