Napisano 28 Lipiec 200717 l taki krótki i chaotyczny tutek z bodypainta R3 http://www.mm.pl/~kielbaster/bodytut.avi kodek to jakiś Xvid.
Napisano 28 Lipiec 200717 l OO o to własnie mi chodziło, dzieki Kiełbasa :) Edit: Mam zapytanko, otóż kopiuje fotke którą chce wkleić na model (zmapowany), tzn kopiuje obrazek, właczam projekcje, i chce wkleić a tu nic się nie dzieje, gdzieś nie klinknąłem? mój BP to ver 2.
Napisano 29 Lipiec 200717 l Autor a edit-> paste masz aktywne ? i czy możesz wkleić do widoku textury? w sumie nie trzeba włącać projekcji, przy ctrl v powinna się sama włączyć.
Napisano 29 Lipiec 200717 l udało mi się to, już wiem co miałem źle, teraz jeszcze pytanie, czy mogę jakoś dać projekcje tylko wybranyh face'om? Jak po zaznaczeniu wybranych, zrobiłem z nich maskę, to i tak projekcja była na caly model zamiast na tym wybranym co bymchciał, jeszcze ostatnie pytanie - można "malować" projekcją.
Napisano 29 Lipiec 200717 l Zainstalowalem demo. Nie mozna. Nie wierze, to jakas kpina. To tak, jakby w Painterze mozna bylo uzywac jedynie myszki. LOL? Nie, raczej CRY. edit: chociaz pisza w opisach, ze jest tablet support. Musze pogrzebac... glebiej. edit2: ta, support. Wszedzie, tylko nie w widoku 3d. Taki support ma wszystko, co dziala pod Windowsem :P Ale gowno.
Napisano 29 Lipiec 200717 l LOL to nie mozliwe :D, nie działa talbet w 3d ? rotfl sprobuj moze DeepPainta 3d, tam na pewno mozna tabletem jezdzic w 3d ;), no ale jednak do bp chyba mu troszke brakuje, tak czy inaczej i w bp i dp bez PS'a sie nie obejdzie :)
Napisano 29 Lipiec 200717 l Autor Ar ju siur? Ustawiałeś to w effector settings? (niebieska kropa przy size.)
Napisano 29 Lipiec 200717 l A co to ma do tego, ze obracajac widok w viewporcie zaczyna sie krecic jak karuzela? Nie ma zupelnie kontroli nad tym.
Napisano 29 Lipiec 200717 l Master Kiełbaster - Thx. Możesz jeszcze podać skróty klawiszowe które znasz albo chociaż link :)
Napisano 29 Lipiec 200717 l Dzięki przypadkowi i nawyków z Ps , omyłkowo wcisnąłem Ctrl+E który odpalił panel właściwości programu no i tam jest parę ciekawych rzeczy godnych polecenia:) np. Save Layout at Program End:p Goodie :D Scheme: DarkGlow Poza tym ,gdy ustawimy sobie już nasze panele tak jak chcemy wartałoby je zapisać ,ponieważ bez zaznaczenia opcji wyżej przeze mnie wspomnianej "Save Layout at Program End" program resetuje i ładuje standardowy schemat po ponownym uruchomieniu. Ażeby to poczynić klikamy Window>Layout>Save Layout as... No i gdyby sie tak zdarzyło że program nie załaduje naszego schematu możemy go przywołać na kilka sposobów :) 1) Window>Layout>Load Layout... albo 2) W lewym górnym rogu programu jest kaskadowa zakładka "File" a tuż pod (też po lewej stronie) znajduje się panel (podobny do PS-owego) i pierwsza ikonka (podświetlona w dodatku) jest do zmiany trybu widokowego. Klikamy na nią i rozwija się nam lista , jeśli wczesniej zapisalismy nasz schemat to powinien tam się on znajdować. Klik i jest :) // Jeśli gadam głupoty lub się mylę to piszcie. Skróty: LAlt + LPM - rotacja widoku , LAlt + WciśniętaRolka - Łapka (Pan Tool), Rolka(sama w sobie :D) - zoom + -, LCtrl + LAlt + LPM - Eyedropper tool / Kroplomierz. (tzw. pobieracz koloru :eek:) // Jutro wygrzebie coś więcej to napisze ;)
Napisano 30 Lipiec 200717 l Autor można też zrobić save current layout as default i jusz. :* czy jakoś takoś
Napisano 30 Lipiec 200717 l W razie jakby jakiś skrótów nie było to Shift+F12 - Command Manager. Na co dzień korzystam z C4D i ogólnie musiałem porobić własne skróty, bo te defoultowe, jakoś nie bardzo są szczęśliwe.