Napisano 30 Lipiec 200717 l Siemka zastanawiam sie, czy jest jakas roznica w GI, miedzy stosowaniem zwyklej kamery, a kamery fizycznej przy scenach oswietlanych za pomoca vray sun & sky ? Wydaje mi sie czasami , ze gdy stosuje zwykla kamere, to wizka wychodzi bardziej plaska... :\
Napisano 31 Lipiec 200717 l moze jakies przyklady/ test/porownania ? :] Osobiscie nie zauwazylem roznicy w GI chodz ostatnio czesto renderenuje sun`a zwykla kamera.
Napisano 1 Sierpień 200717 l Autor no wlasnie ja za kazdym razem renderuje suna zwykla kamera, chodzi mi o to , ze ciezko mi uzyskac swiatlocien, ktory w jakis tam sposob kreuje przestrzen, bo wiadomo, ze jak jest mocne swiatlo, takie, jak daje sun, to to nie ma takich gladkich cieni delikatnie przechodzacych z ciemnego do jasnego, wszystko jest takie bardziej "Hamskie" i mocne :D heh i o to wlasnie mi chodzi...
Napisano 1 Sierpień 200717 l No to nie GI przecie, tylko kwestia odpowiednich setow kamery fizycznej Vraya, sun'a+sky'a. Da sie tak z nimi zrobic tylko musisz potestowac. pozdr.