Nash23 Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie renderowania kilki ujęć jednno za drugim (automatem). Po włączeniu LWF wszystko pięknie się renderuje i zapisuje na dysku, ale tylko pojedyńcze pliki. Za choler..... nie wiem dlaczego renderowanie przy użyciu Batch rendera pliki jpg zapisywane są bez LWF. Czy trzeba włączyć jakąś opcję czy co ? Z góry dzięki za odpowiedz.
MF Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Możliwe że to przez to że informacje o tym co zmieniłeś w ustawieniach maxa nie są zapisywane w pliku. Czyli jak zmieniłeś gamme na 2.2 to przy wczytaniu tej sceny max resetuje ustawienia. Nie wiem czy da się gdzieś pogrzebać w ustawieniach i przypisać to na stałe. Jeżeli używasz V-Raya, gamme możesz zmienić bezpośrednio w color mappingu a jeżeli chodzi o tekstury to trzeba by pobawić się trochę krzywą.
SWRSC Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 mozesz w PS podciągnac gamme w levelsach - efekt będzie ten sam.
MF Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 SWRSC: pozostaje jeszcze problem wypranych z kolorów tekstur...
SWRSC Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 autor nie napisał tego czy input też nie działa - ja to zrozumiałem tak, ze przy batch render pliki nie są zapisywane w sRGB.
Rekomendowane odpowiedzi