Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę połączyć dwa wierzchołki ale poprzez connect czasem się udaje czasem nie. Nie wiem co ja robię, że raz jest tak a raz tak. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak poprawnie korzsystać z tej funkcji?

W F1 nie ma. Chciałem zrobić tutoriala o modelowaniu głowy: http://www.max3d.pl/tut.php?id=217 ale nie mogę bo nawet się nie da połączyć wierzchołków :/

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm...

1. w tym tutorialu nie pada słowo "connect"

2. w sumie, to nie mówiłeś przy czym te wierzchołki chcesz połączyć, czy na powierzchni, czy na splajnach

3. odradzam modelowanie splajnami, przynajmniej wg. mnie nie jest to najwygodniejsza funkcja

4. ja łącze wierzchołki poprzez "collapse", albo "target weld", albo "weld"

ogólnie jak chcesz połączyć wierzchołki, to przedewszystkim oba muszą być na krawędziach (obrzeżach) powierzchni

Napisano

w tutorialu jest tak, że masz utworzyć linie więc z wałczoną opcją Snap (jak w 2 punkcie) klikasz sobie na Creat Line dajesz od którego wierzchołka do którego chcesz ją zrobić i już ją masz

Napisano

A jak później utworze z tego face? Bo teraz to już kompletnie nie wiem co sie dzieje :P

Ok, więc zrobiłem tak żeby nie były połączone. Potem daje modyfikator Surface i obiekt znika. Dlaczego?