gawel72 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Skończyłem już moją pierwszą Wizkę i pierwszą scenę w maxie. Render renderował się ok. 6 h. Na razie nie ma wyrenderowanej drugiej strony pokoju, ale mam zamiar jeszcze wyrenderować ją tyle, że na mniejszych ustawieniach, bo po 2 godzinach ostatniego etapu renderowania, zrobiło się 6%, a ja nie mam niestety tak dużo czasu na wyrenderowanie jednego renderu. Może jutro jak mi się uda to dorzucę drugi render. Soft: 3DS Max 9, Vray, Photoshop. Oświetlenie: Vray Sun, VRay Sky, GI (Iradiance map + Light Cache) http://img299.imageshack.us/img299/2268/sypialnia23ar4.jpg Nowe rendery po przejściach w PS'ie http://img103.imageshack.us/img103/8664/sypialniakj2.jpg http://img468.imageshack.us/img468/8668/sypialnia2jj3.jpg
!Ewert Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 a po co takie wielkie rób rendery max 1024;) a co to sceny to taka przecietna.. skos na sciania dziwnie wygląda a tak to pustawo Pozdrawiam
heaven Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 fajnie, tylko nie wiem po co az tak duzy render :P nie pdooba mi sie ten skos nad lozkiem i przerwa w oparciu lozka.. reszta ok.. zyrandol fajny...
PKextreme Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 No ładnie ciekawe jak by wyglądał nocą :P:P zapodaj jakis render z włączonym "oświetleniem"
klikus1984 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 podloga fajnie wyszla, gniazdko kontaktowe za male :P, ogolnie mily nastroj. cieplo.
gawel72 Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 Dzięki za komenty. Faktycznie, trochę pustawo tu jest ;P, ale mam nadzieję, że aż tak źle to nie wyszło. PKextreme: Chyba nie dam z oświeconymi lampami, bo jeszcze nigdy nie próbowałem robić oświeconych lamp i nie wiem jak by to wyszło. Musiałbym jeszcze nad tym posiedzieć, a nie chce mi się już. Może innym razem. ;P heaven: Łóżko jest robione ze zdjęć.
purple Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 hmm...naprawdę masakrycznie Ci długo zajął ten render... Jak na pierwszą wizkę, to naprawdę jst klasa;) natomiast przyczepię się do zasłonek-coś w dole im nie styka (jakby był kiepski model, albo nierówno wklejone w szopku,przynajmniej tak wygląda), za zasłonką, tą najbliżej widza masz mojego ulubionego baga,jesli mnie oko nie myli...jest to ta czarna plamo-kreska,może ona byc związana ze złymi ustawieniami shadow bias, trzeba je eksperymentalnie dobrać, ale najlepsze wychodzą w okolicach zera... to było by wszystko, jeszcze raz gratki za udaną prackę:)
cta Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 pokaż ustawienia v-ray, bo na moje oko to je przekręciłeś za mocno, dlatego 6h... pozatym fajne klimatyczne światełko, szkoda tylko że tak pusto :)
gawel72 Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 Parę dni temu przypomniało mi się, że nie zrobiłem postprodukcji do renderów, a jak je zrobiłem to nie miałem jak je pokazać, bo internetu nie miałem. Więc pokażę je teraz. Rendery dałem do pierwszego postu. cta: Ustawienia renderu nie są wysokie. Iradiance map na Medium, LC na 1000 Sub. (czy jakoś tak) Color mapping: Exponential czy jakoś tak(piszę nie dokładnie, bo nie mam teraz maxa załączonego)
artur728 Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Scena mi się podoba tylko klamki w oknach troszke dziwnie wygladaja no i te gniazdko.
Rekomendowane odpowiedzi