Gadon Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 nie chce pojedynczo zaznaczac obiektow do polaczenia (attach) tylko najpierw wyslekcjonowac je a potem polaczyc (np selekcjonujac po wybranej warstwie) ?
3grosze Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale zdaje się, że jest do wyboru attach i obok jest attach cośtam... "list" czy tam multiply... nie pamietam, a nie mam jak sprawdzić i zdaje się, powinno po kliknięciu pojawić się okienko, takie jak po naciśnięciu H i możesz sobie tam wybrać z listy obiekty które chces atacznąć a czy można ataczować obiekty w zalezności od layera to jo nie wiem ;-)
Gadon Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 no tak ... z listy mozesz wybrac jakies tam obiekty... ale ja nie chce wybierac obiektow z listy tylko chce wybrac obiekty w oknie ...! przeciez nie nazywam kazdego obiekciku z osobona zebym potem mogl sie polapac ktore mam polaczyc
Topek Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 a szkoda. gdybyś nazywał wcześniej stworzone obiekciki, nie miał byś teraz żadnego kłopotu z połapaniem się co jest co
Gadon Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 topek: bezsensu ... to zupelnie nie jest rozwiazanie... powinno sie łaczyc tak jak mowisz.... ale powinno sie tez laczyc tak jak ja mowie. to podstawa i koniec.
zgred Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 to pierwsze powinnies miec porzadek w scenie i podpisywac obiekty :P, a po drugie mozesz schowac widocznosc wszystkich warst, zostawic ta co chcesz zaatachowac i wtedy w okienku obiektow bedzieesz mial tylko widoczne obiekty. Pod nickiem jest waga :P
uncle Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 jak masz zaznaczone obiekty ktore chcesz polaczyc , to dajesz prawym myszy, tam znajdz "hide unselected" potem wchodzisz w byle obiekt i dajesz attach i zlisty zaznaczasz wszystko:)
Ania Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 zrob z tych obiektów selection set (wybierasz je, i gdzieś u góry jest puste pole gdzie możesz wpisać nazwę seta, wpisujesz, enter) a potem w editable poly robisz to co mówił 3grosze klawisz obok attach, tam możesz wybrać zapisany selection set.
Rekomendowane odpowiedzi