Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

nie chce pojedynczo zaznaczac obiektow do polaczenia (attach) tylko najpierw wyslekcjonowac je a potem polaczyc (np selekcjonujac po wybranej warstwie) ?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale zdaje się, że jest do wyboru attach i obok jest attach cośtam... "list" czy tam multiply... nie pamietam, a nie mam jak sprawdzić

i zdaje się, powinno po kliknięciu pojawić się okienko, takie jak po naciśnięciu H

i możesz sobie tam wybrać z listy obiekty które chces atacznąć

a czy można ataczować obiekty w zalezności od layera to jo nie wiem ;-)

Napisano
  • Autor

no tak ... z listy mozesz wybrac jakies tam obiekty... ale ja nie chce wybierac obiektow z listy tylko chce wybrac obiekty w oknie ...! przeciez nie nazywam kazdego obiekciku z osobona zebym potem mogl sie polapac ktore mam polaczyc

Napisano

a szkoda. gdybyś nazywał wcześniej stworzone obiekciki, nie miał byś teraz żadnego kłopotu z połapaniem się co jest co

Napisano
  • Autor

topek: bezsensu ... to zupelnie nie jest rozwiazanie... powinno sie łaczyc tak jak mowisz.... ale powinno sie tez laczyc tak jak ja mowie. to podstawa i koniec.

Napisano

to pierwsze powinnies miec porzadek w scenie i podpisywac obiekty :P, a po drugie mozesz schowac widocznosc wszystkich warst, zostawic ta co chcesz zaatachowac i wtedy w okienku obiektow bedzieesz mial tylko widoczne obiekty.

Pod nickiem jest waga :P

Napisano

jak masz zaznaczone obiekty ktore chcesz polaczyc , to dajesz prawym myszy, tam znajdz "hide unselected" potem wchodzisz w byle obiekt i dajesz attach i zlisty zaznaczasz wszystko:)

Napisano

zrob z tych obiektów selection set (wybierasz je, i gdzieś u góry jest puste pole gdzie możesz wpisać nazwę seta, wpisujesz, enter)

a potem w editable poly robisz to co mówił 3grosze klawisz obok attach, tam możesz wybrać zapisany selection set.