Przemo76 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Kupielm laptopa do ewentualnego niezbyt wymagajacego modelingu "na wyjezdzie" ;) Proc 7300 , 2 gb , grafa GF 8400M GS problem jest taki ze mam firmowo VISTE Home premium po istalacji maxa + SP2 (ktora miala dac kompatybilnosc) w Direct3d w wieporatch nie widac nic poza smieciami tego co jest w tym czasie na pulpicie nie odswieza sie. Dopiero przelaczenie na opengl dziala natomiast nie dziala to jak powinno tnie dosc mocno... any idea??
Miłosz3ds Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 A weź zmień sterownik na DirectX3D i pokaż jego ustawienia?
Razi91 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 miałem tak z pożyczonym kompem(jak mój sie spalił)... d3D nie działał(to co u ciebie0, a OpenGL jak zwykle kijowy. Tylko że ja miałem starego Tridednta(grafa), a ty masz "nieco" nowszą. zainstaluj directa 9(Vista go chyba ma, ale nie zaszkodzi) i najnowsze sterowniki do grafiki i ew. płyty głównej. jak masz już sterowniki zainstalowane, to sprawdź w ustawieniach, czy przypadkiem nie ma gdzieś wyłączonego wsparcia dla D3D(zaawansowane w ustawieniach ekranu).
Miłosz3ds Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Vista ma już zainstalowanego (bo zintegrowanego z nią) DirectX10. Myślę, że jak włączysz w ustawieniach odświeżanie to będzie git. Tylko nie pamiętam, jaka to opcja była, dlatego chcę od Ciebie screena.
Rekomendowane odpowiedzi