Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kupielm laptopa do ewentualnego niezbyt wymagajacego modelingu "na wyjezdzie" ;)

Proc 7300 , 2 gb , grafa GF 8400M GS problem jest taki ze mam firmowo VISTE Home premium po istalacji maxa + SP2 (ktora miala dac kompatybilnosc) w Direct3d w wieporatch nie widac nic poza smieciami tego co jest w tym czasie na pulpicie nie odswieza sie. Dopiero przelaczenie na opengl dziala natomiast nie dziala to jak powinno tnie dosc mocno... any idea??

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 859
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

miałem tak z pożyczonym kompem(jak mój sie spalił)... d3D nie działał(to co u ciebie0, a OpenGL jak zwykle kijowy. Tylko że ja miałem starego Tridednta(grafa), a ty masz "nieco" nowszą.

zainstaluj directa 9(Vista go chyba ma, ale nie zaszkodzi) i najnowsze sterowniki do grafiki i ew. płyty głównej. jak masz już sterowniki zainstalowane, to sprawdź w ustawieniach, czy przypadkiem nie ma gdzieś wyłączonego wsparcia dla D3D(zaawansowane w ustawieniach ekranu).

Napisano

Vista ma już zainstalowanego (bo zintegrowanego z nią) DirectX10. Myślę, że jak włączysz w ustawieniach odświeżanie to będzie git. Tylko nie pamiętam, jaka to opcja była, dlatego chcę od Ciebie screena.