Napisano 14 Sierpień 200717 l witam.. szukam juz kilka godzin i nie moge znalesc odpowiedniego blueprinta czlowieka... najlepiej nieubranego w calosci.. tzn. moze miec majtki. robie mezczyzne i mam tylko blueprint glowy. teraz potrzebowalbym blueprinta karku, klatki piersiowej i reszty.. prosze o pomoc. ps. chodzi mi o front i side..
Napisano 15 Sierpień 200717 l Każdy człowiek jest inny więc nie musisz trzymać się ściśle określonych proporcji "idealnego człowieka" myślę że lustro i aparat wystarczą a jak nie to szkice Leonarda da Vinci.
Napisano 15 Sierpień 200717 l Autor moze sie ten referek kiedys przyda ale ja jestem poczatkujacy w grafice 3d.. przydalo by sie cos z front i side :)
Napisano 15 Sierpień 200717 l http://www.cgarena.com/freestuff/meshes/meshes.html skorzystaj z darmowych modeli 3d. masz tam faceta, możesz podejrzeć z każdej strony i siatkę też...(plik w formacie maxa) ;) zrób sobie z tego blueprinta... nie ma łatwo...
Napisano 16 Sierpień 200717 l Loomis dobry na wszystko, endżoj: Przy czym nie traktuj tych obrazków jako ostatecznej wyroczni w temacie proporcji :)