kozioo Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Mam scenę, w której jest kilkanaście "rozrzuconych" obiektów (instance). Chcę te obiekty podmienić innymi, z innego pliku .max. Jak tego dokonać?:) Zależy mi na wzajemnym ustawieniu tych obiektów, w zasadzie jest to kluczowa sprawa w całym przedsięwzięciu. Typów obiektów do podmiany jest około 100, więc ręczna zabawa raczej nie wchodzi w grę. Jakieś pomysły? ;)
AGmakonts Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 a opcja ta koło merge , replace nie jest od tego?
kozioo Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Napisano 16 Sierpień 2007 blisko, tylko, że obiekty musialy by mieć takie same nazwy. Niestety nie mają. Ale i tak dzieki, nigdy wczesniej nie zwróciłem uwagi na tę funkcję ;)
AGmakonts Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 no ale idzie przecierz masowo zmienić nazwy
kozioo Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Napisano 16 Sierpień 2007 Powiedz jak, to Cie ozłocę - a przynajmniej zazielenię skromnym +rep:)
kozioo Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Chodziło mi o zmianę nazwy w wielu plikach na raz:> Ale mimo wszystko dzięki.
myk_myk Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Najłatwiej zmienić nazwy (jeżeli obiektów jest dużo) Maxscriptem.
t0m3k Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 a moze Clone and Align w menu Tools? mozna zastepowac obiekty i wstawiac je dokladnie w miejsce poprzednika albo ustawic rzadany offset. a jesli chcesz zamienic automatycznie w wielu plikach to tylko MAXSxript :)
Rekomendowane odpowiedzi