Napisano 16 Sierpień 200717 l Mam scenę, w której jest kilkanaście "rozrzuconych" obiektów (instance). Chcę te obiekty podmienić innymi, z innego pliku .max. Jak tego dokonać?:) Zależy mi na wzajemnym ustawieniu tych obiektów, w zasadzie jest to kluczowa sprawa w całym przedsięwzięciu. Typów obiektów do podmiany jest około 100, więc ręczna zabawa raczej nie wchodzi w grę. Jakieś pomysły? ;)
Napisano 16 Sierpień 200717 l Autor blisko, tylko, że obiekty musialy by mieć takie same nazwy. Niestety nie mają. Ale i tak dzieki, nigdy wczesniej nie zwróciłem uwagi na tę funkcję ;)
Napisano 16 Sierpień 200717 l Autor Powiedz jak, to Cie ozłocę - a przynajmniej zazielenię skromnym +rep:)
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor Chodziło mi o zmianę nazwy w wielu plikach na raz:> Ale mimo wszystko dzięki.
Napisano 17 Sierpień 200717 l a moze Clone and Align w menu Tools? mozna zastepowac obiekty i wstawiac je dokladnie w miejsce poprzednika albo ustawic rzadany offset. a jesli chcesz zamienic automatycznie w wielu plikach to tylko MAXSxript :)