Napisano 17 Sierpień 200717 l Witam, mam problem z 30-dniową wersją Maxa 9. Wcześniej korzystałem z tej wersji i na początku wyskakiwało okienko gdzie pytano mnie czy chce chce uaktywnić produkt (czyli przekształcenie na pełną wersję) lub uruchomić dla testu (30-dniowa wersja). I tak za kazdym razem się pokazywało. Ostatnio komp mi zaczął mulić i zrobiłem formata. Zainstalowałem tą samą wersę Maxa ale teraz pokazuje mi się okienko z możliwością uaktywnienia produkty ale juz nie aktywna jest opcja testu. Podejrzewam, że problem jest z tymczasową licencją. Miał ktoś z Was podobny problem?
Napisano 17 Sierpień 200717 l Masz jedną tylko partycję ? Czy max był zainstalowany na tej formatowanej partycji ?
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor Nie przekroczylem. Ale to i tak nie ważne bo miałem formata. Hmm... możliwe że coś z partycją. Maxa miałem zainstalowanego na D, formatowałem C. Wydaje mi się, że informacje o limicie dni zapisana jest w rejestrze, wieć format C wszystko usunął. Ale usunąłem też folder Maxa z D, zanim rozpocząłem instalację nowego. Hmm pewnie w tym tkwi problem. Że informacje zapisane były na D. Więc muszę jescze sformatować D. Dzięki za podpowiedź :)
Napisano 17 Sierpień 200717 l serwus :) no właśnie w tym formacie jest problem. Max już tak ma. I ot od wewrsji 3 chyba. Nie wiem jak to sie dzieje, ale jeszcze na forach usenetowych opisywano przypadki , że po formacie zostawały jakieś informaccje o starym maxie , i działał mechanizm antypiracki. pozdrawia mi zycze powodzenia :)
Napisano 17 Sierpień 200717 l max zapisuje sobie informacje w bootsektorach dysku (informatykiem nie jestem, tak mi wyjasnil kolega informatyk ;) ) i nawet formatowanie dysku, oraz rozwalenie i ponowne zrobienie partycji nic nie pomoze. po instalacji maxa od razu wykryje on ze na tym dysku twardym byl juz kiedys instalowany. a wczesniejszym formatem skraca sie czas trwania wersji testowej :) i tyle.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Trza z dosa uruchomić "Diskedit", nadpisać parę pierwszych sektorów i okej. Minusem jest utrata wszystkich partycji i danych. Przed "Diskedit" trzeba skopiowaś dane na inny dysk.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Nie próbowałem osobiście, ale jeśli to prawda, co chłopaki powyżej piszą, spróbuj wpisać fixmbr w konsoli odzyskiwania (uruchamiana z płyty instalacyjnej). Pytanie do znawców - jeśli się włączy blokadę zapisu do MBR w BIOSie, max nie będzie działał?
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor i tak jak oskar_h mówi, tak samo jest z produktami adobe Ja z produktami Adobe nie miałem nigdy takiego problemu. No ale coż... pozostaje format D. Tylko najpierwsz musze gdzeiś przenieść masę danych z tej partycji. Oby wszystko poszło gładko.
Napisano 18 Sierpień 200717 l Format Ci nie pomoże. Jedynym wyjściem jest (jak już napisałem) Diskedit pod Dosem.
Napisano 18 Sierpień 200717 l Format niesystemowej partycji nie jest dobrym wyjściem. Bez sensu. Po prostu usuń folder, gdzie zainstalowany jest max. W innym miejscu żadne pliki nie mają prawa bytu.