Napisano 21 Sierpień 200717 l Mam problem z mapami w maxie Zrobiłem sobie printy i zaczynam legalnie modelować wszystko pięknie, zapisałem plik, otworzyłem inny na chwile zrobiłem co miałem zrobić i chce wrócić do modelowania ciężarowy otwieram i patrze ze jednego printu nie wyświetla to cuduje z setami ale nic, robie od nowa printy i dalej nic w dodatku ten frontowy działa bez problemu ale już 3 wersje bocznego nie tutaj scr
Napisano 21 Sierpień 200717 l a ten przycisk w postaci niebiesko-bialej kosteczki (show map in viewport) w opcjach bitmapy tez nie dziala ?
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor ;] mówie ze cudowałem z opcjami, głucho zrobienie nowej sceny nie pomaga
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Mam to samo :) moze ktos powiedziec o co chodzi . Show map in viewport nie dziala :) ??
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Możliwe że brakuje pamięci i max nie wyświetla mapy. Pomaga wtedy restart maxa.
Napisano 7 Wrzesień 200717 l serwus :) TrojkaT - owszem, masz wcisnietego "show map in viewport" w opcji MAP, ale ten sam przycisk jest tez wyżej w materiale . Tam też musi być włączony. powienieś trafić :) jak nie to daj znac , albo puknij mi na gg :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 7 Wrzesień 200717 l serwus :) kurcze, dziwne. Czy na innych materiałach też tak sie dzieje ? Czy to samo jest ,gdy zamiast bitmapy dasz np. checker ? Może bitmapa sie uszkodziła ? Czy renderuje sie dobrze ? Jakie masz sterowniki wyświetlania w maxie ustalone ? Może tam cos sie popsuło ? Jak otwierasz inne sceny - jakieś stare, to też tak masz ? pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Mam OpenGL probowalem zmieniac ale nic nie daje Checker nie dziala, renderuje sie dobrze, widac mapy na stary scenach :)
Napisano 7 Wrzesień 200717 l trojkat ale ty uzywasz maxwella to też nie wiadomo jak to z nim bywa - zwłaszcza przy pluginach do maxa.
Napisano 7 Wrzesień 200717 l ...alez i owszem - dobrze kombinujesz pikSar - co do problemu z printem to autor moglby sie podzielic rozwiazaniem zagadki :) -co zapomniales zrobic :> ? :D
Napisano 7 Wrzesień 200717 l serwus :) kurcze, a może daj to gdzies - ciekawe czay na wszystkich kompach jest to samo ? a jak robisz nowe materiały to tez tak jest ? pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l kannu jak robie nowe mateialy tez :) nie wiem co to jest mam takie cos od paru dni :) i nie moge nic robic:(
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor no juz pisali że zrobiłem reset tylko co to problemu TrojkaTa to nie mam pojęcia
Napisano 8 Wrzesień 200717 l sprawdz czy nie masz zaznaczonej opcji "see-through" w object propeties :) mi sie widzi ze to to :)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l serwus :) nielot - see trought ( z klawiaturki alt+X) to , to raczej nie jest . W viewporcie widzielibyśmy tylnie scianki obiektu - bo to byłaby półprzezroczystośc :( pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l masz karte nie obslugujaca dx 9c hrhrhr btw. sprawdz prosze czy nie masz w ustawieniach maxa viuportow odhaczone "disable textures"
Napisano 9 Wrzesień 200717 l kannu no wlasnie polprzezroczystosc :) z tym ze jak sie wcisnie w zakladce "display" see-through to nie ma polprzezroczystosci :)
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Klicek hehe obsluguje ;) hehe Nie mam ... to jakas glupota ze nie dziala , nic nie da sie zrobic :)
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Trojkat, zainstaluj nowe sterowniki do karty, nowego directa, przeinstaluj maxa i sprawdz. Jak nie to magiczne hasło i jedziesz :D
Napisano 9 Wrzesień 200717 l ale czemu mam to robic skoro pare dni temu dzialalo (nowe sterowniki i dirextx) :)