Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z mapami w maxie

Zrobiłem sobie printy i zaczynam legalnie modelować wszystko pięknie, zapisałem plik, otworzyłem inny na chwile zrobiłem co miałem zrobić i chce wrócić do modelowania ciężarowy otwieram i patrze ze jednego printu nie wyświetla to cuduje z setami ale nic, robie od nowa printy i dalej nic w dodatku ten frontowy działa bez problemu ale już 3 wersje bocznego nie

tutaj scr

15dd02b23422361em.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a ten przycisk w postaci niebiesko-bialej kosteczki (show map in viewport) w opcjach bitmapy tez nie dziala ?

Napisano

Mam to samo :) moze ktos powiedziec o co chodzi . Show map in viewport nie dziala :) ??

Napisano

Możliwe że brakuje pamięci i max nie wyświetla mapy. Pomaga wtedy restart maxa.

Napisano

serwus :)

TrojkaT - owszem, masz wcisnietego "show map in viewport" w opcji MAP, ale

ten sam przycisk jest tez wyżej w materiale . Tam też musi być włączony.

powienieś trafić :) jak nie to daj znac , albo puknij mi na gg :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

kurcze, dziwne.

Czy na innych materiałach też tak sie dzieje ? Czy to samo jest ,gdy zamiast bitmapy dasz np. checker ? Może bitmapa sie uszkodziła ? Czy renderuje sie dobrze ?

Jakie masz sterowniki wyświetlania w maxie ustalone ? Może tam cos sie popsuło ?

Jak otwierasz inne sceny - jakieś stare, to też tak masz ?

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

Mam OpenGL probowalem zmieniac ale nic nie daje

Checker nie dziala, renderuje sie dobrze, widac mapy na stary scenach :)

Napisano

trojkat ale ty uzywasz maxwella to też nie wiadomo jak to z nim bywa - zwłaszcza przy pluginach do maxa.

Napisano

...alez i owszem - dobrze kombinujesz pikSar - co do problemu z printem to autor moglby sie podzielic rozwiazaniem zagadki :) -co zapomniales zrobic :> ? :D

Napisano

kurcze, a może daj to gdzies - ciekawe czay na wszystkich kompach jest to samo ?

a jak robisz nowe materiały to tez tak jest ?

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

kannu jak robie nowe mateialy tez :) nie wiem co to jest mam takie cos od paru dni :) i nie moge nic robic:(

Napisano

sprawdz czy nie masz zaznaczonej opcji "see-through" w object propeties :)

mi sie widzi ze to to :)

Napisano

nielot - see trought ( z klawiaturki alt+X) to , to raczej nie jest . W viewporcie

widzielibyśmy tylnie scianki obiektu - bo to byłaby półprzezroczystośc :(

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

kannu no wlasnie polprzezroczystosc :) z tym ze jak sie wcisnie w zakladce "display" see-through to nie ma polprzezroczystosci :)

Napisano

Klicek hehe obsluguje ;) hehe

Nie mam ... to jakas glupota ze nie dziala , nic nie da sie zrobic :)

Napisano

Trojkat, zainstaluj nowe sterowniki do karty, nowego directa, przeinstaluj maxa i sprawdz. Jak nie to magiczne hasło i jedziesz :D