AGmakonts Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Mam problem z mapami w maxie Zrobiłem sobie printy i zaczynam legalnie modelować wszystko pięknie, zapisałem plik, otworzyłem inny na chwile zrobiłem co miałem zrobić i chce wrócić do modelowania ciężarowy otwieram i patrze ze jednego printu nie wyświetla to cuduje z setami ale nic, robie od nowa printy i dalej nic w dodatku ten frontowy działa bez problemu ale już 3 wersje bocznego nie tutaj scr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 a ten przycisk w postaci niebiesko-bialej kosteczki (show map in viewport) w opcjach bitmapy tez nie dziala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 ;] mówie ze cudowałem z opcjami, głucho zrobienie nowej sceny nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 ok rozwiązene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 to teraz dla potomnych napisz co było nie tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 wlaczyl i wylaczyl maxa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Mam to samo :) moze ktos powiedziec o co chodzi . Show map in viewport nie dziala :) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Możliwe że brakuje pamięci i max nie wyświetla mapy. Pomaga wtedy restart maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 restart maxa nie pomaga :( Wklejam Screena jak to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 serwus :) TrojkaT - owszem, masz wcisnietego "show map in viewport" w opcji MAP, ale ten sam przycisk jest tez wyżej w materiale . Tam też musi być włączony. powienieś trafić :) jak nie to daj znac , albo puknij mi na gg :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 kannu nie dziala wogule nic :) patrzalem wszystko co wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 serwus :) kurcze, dziwne. Czy na innych materiałach też tak sie dzieje ? Czy to samo jest ,gdy zamiast bitmapy dasz np. checker ? Może bitmapa sie uszkodziła ? Czy renderuje sie dobrze ? Jakie masz sterowniki wyświetlania w maxie ustalone ? Może tam cos sie popsuło ? Jak otwierasz inne sceny - jakieś stare, to też tak masz ? pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Mam OpenGL probowalem zmieniac ale nic nie daje Checker nie dziala, renderuje sie dobrze, widac mapy na stary scenach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 trojkat ale ty uzywasz maxwella to też nie wiadomo jak to z nim bywa - zwłaszcza przy pluginach do maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Monkey sprawdzalem na mentalu to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 co to jest WTF - czy to jest wulgaryzm o jakim myśle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 ...alez i owszem - dobrze kombinujesz pikSar - co do problemu z printem to autor moglby sie podzielic rozwiazaniem zagadki :) -co zapomniales zrobic :> ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 serwus :) kurcze, a może daj to gdzies - ciekawe czay na wszystkich kompach jest to samo ? a jak robisz nowe materiały to tez tak jest ? pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 kannu jak robie nowe mateialy tez :) nie wiem co to jest mam takie cos od paru dni :) i nie moge nic robic:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 no juz pisali że zrobiłem reset tylko co to problemu TrojkaTa to nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 sprawdz czy nie masz zaznaczonej opcji "see-through" w object propeties :) mi sie widzi ze to to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 serwus :) nielot - see trought ( z klawiaturki alt+X) to , to raczej nie jest . W viewporcie widzielibyśmy tylnie scianki obiektu - bo to byłaby półprzezroczystośc :( pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 no nic pewnie bede musial formata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 masz karte nie obslugujaca dx 9c hrhrhr btw. sprawdz prosze czy nie masz w ustawieniach maxa viuportow odhaczone "disable textures" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 kannu no wlasnie polprzezroczystosc :) z tym ze jak sie wcisnie w zakladce "display" see-through to nie ma polprzezroczystosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Klicek hehe obsluguje ;) hehe Nie mam ... to jakas glupota ze nie dziala , nic nie da sie zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Trojkat, zainstaluj nowe sterowniki do karty, nowego directa, przeinstaluj maxa i sprawdz. Jak nie to magiczne hasło i jedziesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ale czemu mam to robic skoro pare dni temu dzialalo (nowe sterowniki i dirextx) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi