Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Zamiast łazika robie se Mutanta teraz . Niestety zgubilem pliki do pojazdu(chyba skasowalem sam nei wiem). No to tylee zrobilem narazie.I od razu mam pytanie. Jak zrobic w sytuacji gdy wszystkie obiekty sa poloczone(jak tutaj) by np glowa miala meshsmooth iter.2 a cialo 1? bo to ma po 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 aha jesli chodzi o rece i miesnie brzucha to tylko jest ogolny zarys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Weź ty się porzadnie za jeden model bo jak robisz trzy to żaden nie będzie porządny.... A co do mutanta to mu uszy wrosły w głowę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 fajny fajny tylko szyja jakby pochodzil z okolic czarnobyla :) pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 do szyji sie dorobi jeszcze jakies zylki albo cos w tym stylu. a jesli chodzi ci o wielkosc to jest dobra tzn taka byla w moim zamiarze. a co do uszyu to nie ze wrosly(chociaz mzoe) tylko one sa puste. tez bede musial dorobioc jakies grudki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hexon Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Mam takie pytanie jaka metoda modelujesz bo to wyglada jak bys polaczyl pare kulek ze soba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 poly modeling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 ma uszy i szyje jak z czarnobyla ehheheh :D MuN!ek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 munio przeciez mowilem ci ze to jest juz napisane wczesniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hexon Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Hmm no niewiem ja dopiero nwy jestem w maxie ale to troche wyglada jak bys dawal tylko bevel i extrude a nastepnie mssmooth a na to wszystko mesh smooth, ale ramie to na band jest sfera i pozniej polaczona z korpusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 ramie owszem to jest fera poloczona. narazie nie wnikalem w szzegoly w modelowaniu. areszta to tez sa bevele (extrude nie uzywam) i meshsmooth. jedynie glowa laty i fdd box na sfere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 kompletnie nie moge CIe zrozumiec... ucz sie na jednym modelu, skoncz go, trenuj, uszczegolniaj, staraj sie o najwierniejsze odwzorowanie z rzeczywistosci, kombinuje, a nie tworz tysiace modeli ktore nie reprezentuja zadnego poziomu, z wszystkich Twoich modeli mozna sie dowiedziec, ze wiesz gdzie jest Box, Sphere i Meshsmoth, no i edit poly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 heh, jaki kosmos :P... propopnuje hmm... najpierw tak, ta szyja jezeli ma byc taka jak u dinozaura - zrob mu tez szyje przy brodzie... rece nie sa prostokatne z przodu, klata powinna miec te miesnie skierowane w dol - w koncu grawitacja dziala. chyba najsensowniejsza jest glowa, chociaz tam tez ksztal czaski nie taki, i nos za splaszczony(?)... no ale, proponuje popracowac, a potem pokazywac :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 praca mi sie niepodoba (nie mowie ze ja zrobie lepiej(moze??):))chlop powinien pracowac powoli z glowa a nie robic jak najszybciej zeby byl efekt (niezawsze najladniejszy) mam tak samo robilem pierwszy samochod jakos wygladal i chcialem skonczyc go jak najszybciej i wyszedl moze nie idealnie(byl \"strasznie\" krzywy)powinines pracowac bardzo!!! powoli (\"spiesz sie powoli\") ale ogolnie to pracuj dalej :):) trzymam kciuki nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 ech. poproscie kogos niech mi dopisze quick shit modeler (zart). A ucze sie modelowania nie na jednym wlasnie modelu ze skrobie i skrobie i wiecej trace zasu ktory gdzie indziej moge wykorzystac.narazie chce troszke odetchnac od ryycerza. wszystkie miescnie do poprawy beda slzy. teraz biore troszke doksztalcam glowe . a co do szyji przy brodzie ton niebzyt mi sie tak podoba.nos juz troszke podreperowalem.a co do czaski czytaj topic postac 3d: mutant. czyli zdeformowany zdeka ma byc. a do postu beepera . wiem takze gdzie jest object cylinder i spline :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Aż nie wiem co napisać. Nie zniechęcaj się, ale ten model nie wyszedł ci za dobrze. W zasadzie to jest on na mniej więcej takim samym poziomie co pozostałe, czyli na raczej niskim. Nie jest to oczywiście wina tego, że nie potrafisz zrobić tego lepiej. Jak tak dalej będziesz pracować, to niczego się nie nauczysz. Podnieś sobie w końcu poprzeczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 porownujac do rycerza to umiesz kozystac z sphere jeszcze, bo wiekszych roznic nie ma... porownaj swoja prace do innych modelujacych ludzie, albo postacie i zobacz jak ma wygladac siatka, na polaczeniu 2 spherow sie nie konczy modelowanie ramienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 a kto mowi ze ja skonczylem modelowanie na polaczeniu cylindra ze sfera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 a ktos tak mowil? :) 2 sfery :P ale to nie jest istotne, istotne jest to ze zalewasz forum pracami nic nie wnoszacymi, dla nas, a szczegolnie dla CIebie, przyjmij krytyke i skup sie na jednym mocnym projekcie a CI sie to zwroci przy nastepnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hexon Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp Naprawde super tutorial kokazujacy rozne strony modelowania http://www.republika.pl/bartonf/boxmodeling/modeling_cz1.htm Modelowanie glowy z boxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 wrrr. Beeper to sfera i cylinder :D zeby nie bylo ze nic nie robie to zrobilem pierwsze poprawki glowy. jeszcze duzo roboty zanim wezme sie za tulow by poprawic.A te tutorialki zaraz obejrze.Mam nadzieje ze sie z nich naucze czegos ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort1 Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 Hexon wielkie thx za te tutki, nawet nie wiesz jak mi się przydały [rotfl2] [piwo] A co do mutanta to zgadzam się z przedmówcami!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hexon Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 http://www.highend3d.com/global/tutorials/subdmodel/ no tutaj jeszcze jeden taki ogolny ale b wg mnie sie przydaje do rozplanowania i zobaczenia jak sie modeluje postac. http://www.fineart.sk/ masz tutaj refki b dobre mozna wykorzystac :D Ale musze przyznac ze ten tutek joanny darc jest super jak dla mnie czyli dla czlowieka ktory uzywa maxa od ponad tygodnia bo pomogl mi duzo rzeczy zrozumiec jak w krotkim czasie mozna naprawde ciekawe efekty zrobic tylko bajrera jest twoja wyobraznia ;] Tzn co do mutanta to sie moze tylko tyle moge wypowiedziec ze chyba Brolias niedokonca zrozumial polymodeling w 3ds. BTW tam wczesniej napisal Brolias ze nieuzywa extrude tylko bevel, a ja mam pytanie do kogos kto sie na tym zna czy jest jakas inna roznica oprocz tego ze przy bevel mozesz sobie zwiekszyc lub zmiejszyc wierzcholem odrazu? czy jakos inaczej to pozniej jest widziane przez meshsmootha, bo ostatnio na forum 3dtotal wyczytalem ze zeby uzywac messmootha trzeba miec czteroboki a nie trzyboki jako poligony, i wtedy duzo lepiej max robi meshsmootha, niewiem na ile to jest prawda ;] Pozdr Hexon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 no nie wiem czemu ale mi sie niepodoba:) jakos to dziwnie wyglada. mam do ciebie pytanie czy gdyby ktos inny zrobil takiego \"mutanta\" to (niepatrzac czy sam tak wymodelujesz:)) czy ta praca by ci sie podobala??(kazdy ma swoj gust:)) narka pracuj dalej powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 oczywiscie ze by mi sie spodobal.zamieszczam nowe rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Pomysł jest bardzo dobry, gorzej z wykonaniem. Myślę, że stać cię na więcej, bo model ma jescze strasznie dużo małych i większych niedociągnięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazell Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 cześć proponuję ci żebyś zaczął od ogólnego wyglądu całej postaci a potem stopniowo zabieraj się za szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 ten post co byl przed chwila sie nie liczy. pisalem go na informatyce i cholernie mnie leb bolal.juz wiem . miesnie brzucha i rece bede poprawial troche.i kregoslup dorobie do konca bo zrobilem tylko kawalek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 eno ja widze duże postępy w porównaniu z poprzednimi modelami. popraww polaczenie karku z głowa troche noi te ostre krawedzie na brzuchu... noi reka przy obojczykach powinna chyba byc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 obojczyk owszem troche za krotki zrobilem,a nawet bardzo za krotki :D,a cod o brzuchu to narazie tam zbyt sie tym nie zajelem.zaczynam od gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 widze postepy ale dalej mi sie niepodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Teraz już lepiej, ale mięśnie brzucha są zdecydowanie do poprawy. Poza tym wydaje mi się, że twój model jest mało spójny. Robisz go chyba troszkę na \"pałę\". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Faktycznie mutant . Popracuj nad proporcją karku , głowy , mięśnie brzucha też dziwnie wyglądaj. Owocnej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi