Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

kupiłem modem GPRS PCMCIA Vodafone SIERRA AIRCARD 750 ten

podpiąłem go do peceta za pomocą adaptera tego ;)

i albo coś robię źle albo jest zepsuty (modem nie adapter ;))

podłączyłem adapter winXP pro sp2 wykrył bez problemu i zainstalował stery automatycznie

podłączyłem kartę GPRS zapaliła się na niej dioda zainstalowałem sterowaniki i aplikacje dostępową ale przy zegarze pojawiła się dymka informująca że urządzenie nie zostało poprawnie zainstalowane

2002427977619899202_rs.jpg

2002039138417298277_rs.jpg

2002022314028488080_rs.jpg

próbowałem odisntalować sterowniki, zainstalować ponownie ale to nic nie pomogło

komputer wykrywa kartę GPRS ale nie kartę SIM nie pyta o PIN a w aplikacji dostępowej opcja connect(i nie tylko) jest wygaszona, można na ikonce tray wybrać connect ale wtedy pojawia się komunikat " GPRS service is not available"

próbując połączyć się z internetem ręcznie wybierając połączenia sieciowe pojawia się komunikat informujący że nastąpiła awaria sprzętowa w modemie :(

2003668832908540029_rs.jpg

robię coś źle czy modem jest popsuty bo widziałem na nim naklejkę z datą 24 kwiecień 2004 więc nie jest nowy

any idea??

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam ten sam adapter, a modem d2 chyba z karta,

do karty dostalem plyte cd ktora sama konfiguruje polaczenie, i ma swoj program laczacy sie z siecia, tez na poczatku nie chcialo ruszyc ale w koncu dalo rade.

A btw: gprs to syf.

Napisano
  • Autor

ta wiem że GPRS to syf ale jak się mieszka na zadupiu, jak na pustyni pośrodku niczego, a jedyną alternatywą jest internet modemowy TP non-stop za ponad 200 zeta + abonament z zawrotną prędkością sięgającą w porywach nawet 3 kb to GPRS + stelita jest czymś "lepsiejszym" ;)

choć od jakiegoś dłuższego czasu mój stary modem zaczął się sypać ale teraz to już tragedia 2 dni temu 16 plików które razem mają trochę ponad 300 kb wysyłałem 4,5 h (przez pierwsze 2 nie wysłałem nic) a na google mail wchodzę z 8-10 min

więc kupiłem nowy modem a tu nie dziła wcale :) więc siedzę na tym starym g...

ide się pochlastać :)

Napisano
  • Autor

nareszczie rozwiązałem problem

problemem były przedpotopowe sterowniki, na nowych wszystko bez problemu zaczęło śmigać

ale się styrałem tym problemem ;) idę odpocząć