donvito Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Witam. Mam problem z oświetleniem skylight, a mianowicie, gdy umieszczam skylighta w obojętnie jakim punkcie sceny to zawsze render wychodzi cały czarny... Jak temu zapobiec?
Robertus Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 napisz czym renderujesz ale : scanline : wlacz advanced lighting (pod f10 zakladka) vray : wlacz GI (pod F10)
Vorek Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 mental: włącz Final Gather (też pod f10) ;)
donvito Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 Dobra, próbowałem tak jak mówiliscie w mentalu i scanlinie, ale cały czasz wychodzi mi jakieś badziew, zero cienia, jakieś dziwne odbicia...
Robertus Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 zarzuc screen z ustawieniami rendera , skylight i z vieport. nie mialem nigdy takich problemow.
donvito Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 Wrzucę później. W Maxie siedzę dopiero od jakiegoś miesiąca, także jestem jeszcze zielony w tych sprawach. Znacie może jakieś tutoriale albo coś w tym stylu abym mógł się nauczyć jak osiągnąć efekt chociaż zbliżony do tego:http://img181.imageshack.us/my.php?image=audir811softboxue1.jpg. (chodzi mi o same oświetlenie, nie o materiały samochodu) Pytałem o skylight, bo wiem, że on daje takie rozmyte cienie. Z góry dzięki.
Robertus Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 konkretnych linkow niemam ale szukaj > http://www.google.pl pod katem 'clay render' 'skylight' itp. jest tego sporo. 1
donvito Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 Dzięki Robertus, nie wiedziałem właśnie czego szukać. Clay Render załatwia sprawę. +punkt ode mnie
Rekomendowane odpowiedzi