Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Ostatnio rozpoczęłem robić tutorial ze strony 3dtotal.com, "Modeling cartoon duck" ( free stuff -> tutorials -> drugi od góry ), efekt autora tutoriala był baaardzo ładny, w sam raz do mnie na ściane. Oczywiście wzięcie tamtego rendera i podpisania swoim imeniem nie wchodziło w rachubę bo plagiat to jedna z najgorszych rzeczy na swiecie. Jestem raczej laikiem w takich sprawach, ale spróbowałem zrobić. Idzie mi całkiem nieźle, ale po nadaniu modyfikatora symmetry jest bardzo wyrazna linia, gdzie konczy sie jedna a zaczyna druga połówka kaczki. Jest jakiś prosty sposób na wygładzenie ich? Oto screen:

http://img362.imageshack.us/img362/1339/s1dr4.jpg

W załączniku daję jeszcze jeden screen, wraz z wyraznymi liniami splajnów, jakby ktoś potrzebował wglądu ( modelowałem poprzez przypisanie Surface, Meshsmooth i Symmetry).

Pozdrawiam, Bielo.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

niemam przed soba maxa ale w 'symmetry' jest parametr 'treshold' jesli dobrze pamietam, sproboj. wazne jest tez zeby skrajne polygony na laczeniu byly jak najbardziej rownolegle.

sproboj tez przemiescici symmetry pod i ponad MS. zobacz efekty

Napisano
  • Autor

Poeksperymentowalem z MS pod symmetry i odwrotnie, rzeczywiscie gdy MS jest powyżej to nie ma problemu z tą linią, za to pojawia się problem że wygląda jakby była cała pomarszczona.

Napisano

moze MS sie gubi przy surface. sproboj nadac po surface 'edit poly' zweldowac srodkowe wierzcholki i potem MS/Sym

Napisano
  • Autor

Na moje nieszczęście po sym vertexy automatycznie się weldują. Ale przekonwertowalem na edit poly, nadalem symmetry i MS, wciaz to samo. Chociaż wydaje mi się że jest lepiej.

@EDIT: Drobny remake, troszeczkę makijażu i pomogło ;) Dziękuję Ci bardzo za miłą pomoc!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.