Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć mam (pewnie głupie) pytanie otóż od 3 tygodni próbuję się nauczyć 3d maxa 9 minimalnie opanowałem interface i jestem przy tutorialach które idą mi strasznie wolno gdyż słabo znam angielski i chciałem wiedzieć czy książka "Biblia 3ds max 8" nadaje się do nauki max 9 bo wydaje mi się ze niema zbyt dużej różnicy między tymi wersjami a może jest jeszcze jakaś inna zajefajna książka którą moglibyście polecić może ktoś ma jakąś używaną która nie jest mu potrzebna i chciałby ja sprzedać (chętnie kupie).

Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam za głupi temat.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

różnice są małe więc sie nie przejmuj :) tak własciwie to coraz bardziej mi sie wydaje ze updeajty kolejnych maxów to kpina :/ jak mozna wogole brać tyle kasy i tak mało innowacji wprowadzać :P to ja już na poczekaniu moge powiedzieć co by mozna zmienić zeby było wygodniej :P ale to tak tylko nie apropo tematu...

Pozdro i opowodzenia w nauce :)

Napisano

Z tego co ja zauważyłem a za dużo doświadczenia nie mam to w maxie 9 poprawiono działanie hair and fur dali mentala 3.5 jakieś nowe światło (sun) i tyle na pierwszy rzut oka. Jeżeli chodzi o modelowanie to spokojnie możesz się uczyć nawet ze starszych książek a biblia maxa osiem jak najbardziej nadaje się do nauki maxa 9.

Napisano

Wielkie dzięki patrzyłem ostatnio na ceny tej książki i teraz już nie wiem chyba po prostu poświecę więcej czasu i będę uczył sie z neta przynajmniej taniej na tym wyjdę

Napisano

serwus :)

ucz sie z knig do maxa 8. Jak wyjdą ksiażki do maxa 9 to juz dawno będzie kolejny maxik ( max2008)

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

Obecnie mam maxa9 i korzystam z biblii do wersji 8. Różnice są niewielkie i przeważnie polegają one na szybszym i łatwiejszym sposobie uzyskania jakiegoś efektu. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Napisano

Ja korzystalem z książki 3ds max 5 Projekty i Rozwiązania. Nauczyłem się z niej dużo. Bardzo dużo. Od początku pracuję na wersji 8. Później rzeczy które są Ci niezbędne i tak doskonalisz z tutków. Książka ma ok 900 stron plus cd i napewno nie jest gorsza od Bibli. Jestem z Krakowa i mogę Ci ją odsprzedać jeśli chcesz.