Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Nigdy nie korzystalem z outlooka ale w końcu zostałem zmuszony. Moim zadaniem jest wyslanie newslettera składającego się z jpga. Jednak po przesłaniu pliczek ten traci jakość i robi się nie do oglądania. Jak wysłać ten plik żeby nie tracił jakośći.

Pozdrawiam.

PS. Wyłączenie kompresji w Formatowaniu obrazu nic nie daje.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

aspenboy -> sam by się wypakował i wyświetlił? jak to zrobić?

Może po prostu zrezygnuj z Outlooka i użyj innego softu. Zwłaszcza jeśli to ma być newsletter i trzeba będzie wysłać dużo maili.

Napisano

dziwne bo wysylam pliki i nie widze zadnej kompresji i nie zdarzylo mi sie ani razu zrobic tak jak Tobie . a zalaczasz te JPG czy dajesz jako tlo ew podpis?

Napisano
  • Autor

Wszystkiego prócz użycie innego softu próbowałem i nic. Niestety nie moge nic nowego instalować bo to w robocie. Ale już sobie poradziłem: zmniejszyłem odpowiednio obrazek (około 700x500) i zapisałem jako GIF z paletą 96 kolorów i... dało radę.

Napisano

Ale nie możesz zainstalować darmowego Thunderbirda? No chyba, że w ogóle nie masz możliwości instalowania czegokolwiek.

Ja kiedyś nie rozumiałem dlaczego tak wszyscy narzekają na Outlooka - do momentu aż zaistalowałem właśnie Thunderbirda:)

Napisano
aspenboy -> sam by się wypakował i wyświetlił? jak to zrobić?

Sorry, nie doczytałem posta :D Jakoś mi umknął fakt, że chodzi o newsletter :)