Napisano 27 Sierpień 200717 l Witam! Nigdy nie korzystalem z outlooka ale w końcu zostałem zmuszony. Moim zadaniem jest wyslanie newslettera składającego się z jpga. Jednak po przesłaniu pliczek ten traci jakość i robi się nie do oglądania. Jak wysłać ten plik żeby nie tracił jakośći. Pozdrawiam. PS. Wyłączenie kompresji w Formatowaniu obrazu nic nie daje.
Napisano 28 Sierpień 200717 l aspenboy -> sam by się wypakował i wyświetlił? jak to zrobić? Może po prostu zrezygnuj z Outlooka i użyj innego softu. Zwłaszcza jeśli to ma być newsletter i trzeba będzie wysłać dużo maili.
Napisano 28 Sierpień 200717 l dziwne bo wysylam pliki i nie widze zadnej kompresji i nie zdarzylo mi sie ani razu zrobic tak jak Tobie . a zalaczasz te JPG czy dajesz jako tlo ew podpis?
Napisano 28 Sierpień 200717 l Autor Wszystkiego prócz użycie innego softu próbowałem i nic. Niestety nie moge nic nowego instalować bo to w robocie. Ale już sobie poradziłem: zmniejszyłem odpowiednio obrazek (około 700x500) i zapisałem jako GIF z paletą 96 kolorów i... dało radę.
Napisano 28 Sierpień 200717 l Ale nie możesz zainstalować darmowego Thunderbirda? No chyba, że w ogóle nie masz możliwości instalowania czegokolwiek. Ja kiedyś nie rozumiałem dlaczego tak wszyscy narzekają na Outlooka - do momentu aż zaistalowałem właśnie Thunderbirda:)
Napisano 30 Sierpień 200717 l aspenboy -> sam by się wypakował i wyświetlił? jak to zrobić? Sorry, nie doczytałem posta :D Jakoś mi umknął fakt, że chodzi o newsletter :)