Skocz do zawartości

Którą z książek wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zamierzam zacząć pracę w 3Ds MAX. W związku z tym rozglądam się za dobrym podręcznikiem w tej dziedzinie. Jak do tej pory moje zainteresowanie wzbudziły dwie pozycje:

http://helion.pl/ksiazki/max3p.htm

http://helion.pl/ksiazki/max8bi.htm

Może ktoś z Was korzystał z którejś z nich i może powiedzieć na jej temat więcej niż ja po samym przekartkowaniu? Bardziej przekonuje mnie 'Vademecum profesjonalisty'.

Proszę o wasze zdanie.

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie kupuj ksoazki. Wiecej nauczysz sie z F1 i tutów w necie. Pelno tego. Ja tak zrobilem i mi juz nawet niezle idzie. Wiele nie umiem ale tego sie tez tak do konca z ksiazki nie nauczysz. Samozaparcie i potega szukania na google :) Pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)

Napisano

A ja jednak polecam biblie + internet + F1. Jednak dzięki biblii szybciej się nauczysz 3dsa, oczywiście można z neta, helpa, ale szybciej z książki :) Jak będziesz już potrafił wszystko z biblii to internet i F1 :)

Napisano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Prawdopodobnie jednak zdecyduję się na kupno książki, bo zależy mi na tym, żeby opanować 3ds w miarę możliwości szybko. Chociaż podstawy tego programu. Jest mi to potrzebne na studia. Szukałam w Internecie e-booka Biblii 8, ale nie udało mi się znaleźć. Może ktoś z Was ma go na dysku albo wie skąd ściągnąć?

:)

Napisano

serwus :)

własnie patent polega na tym ,żeby mieć knige w formie drukowanej. Ja tak robiłem na początku - nawet jak odejdziesz od kompa, w tramwaju do szkoły itp będzies sobie ja przeglądac. A jesli sie wkręciszs ostro w maxa - a to bardzo mozliwe, to będziesz chciał chłonać to cały czas. Ja tak miałem . I z tego powodu zrezygnowałem nawet ze studiów . Wtedy będziess jechać sobie tramwajem i sie zachwycać nowymi patentami, które sobie wyczytasz :) . Polecam ta knige do maxa 8. Do trójki już nic nie kupuj .

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

aaltoo - Witam. Taka sprawa: Skąd jesteś ? Bo widzisz nie wiem jak to jest z tym helionem ale.. Kupiłem sobie u nich biblie 8 i była lekko uszkodzona: no nie miała jakiś 20 stron przynajmniej nic bardzo ważnego więc się nie przeraziłem ale jak się dowiedziałem że można dostać na gwarancji nowiutką no to zadzwoniłem do nich i dostałem iiiii (haha :P) W sumie to nie wiem czy mam się cieszyć czy czekać aż przyjadą gliny :PP Kurier przyjechał i dał nową książkę a stara nic, no to dzwonie do nich, a oni mi mówią że przyjedzie ktoś po to starą pewnego dnia i jak nadszedł ten dzień to kolesia nie było więc na upartego mam 2 biblie :PP jak jesteś z koło KRK to można się dogadać ;]