Gadon Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 chodzi mi czy mozna jakos modyfikowa poszczegolne komponenty (vertexy, edge, face) ale gdy mam zaznaczony obiekt (po obiekcie) to zeby byl jakos zamrozony... mozna cos takiego ?
claude Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Dziwne pytanie, trochę nie rozumiem? Verteksy edge face edytuje się za pomocą sub-object w zakładce modfy, a całe obiekty owszem można zamrażać klika się na obiekt prawym przyciskiem myszy i pojawia się menu na górze jest freez selection, po tym obiekt jest w scenie ma kolor szary i nie można go edytować.
zgred Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Ja tez jakos nie rozumiem o co ci chodzi. Moze sprecyzuj to jakos inaczej
Marvey Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 można ustawić tak żeby go nie można było przesunąć jednocześnie mogąc go edytować trzeba tylko go zfreezować ale nie tak normalnie tylko osobno dla każdej osi gdzieś to jest na innej zakładce niż panel modyfy nie mam teraz dostępu także nie powiem dokładnie ale tam są dwa okienka po 9 ptaszków do zaznaczania musisz je zaznaczyć
Johny Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Tez za bardzo nie rozumiem. To o czym pisze Marvey jest w zakladce hierarchy, link info
Gadon Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 o fajnie, wlasnie o to mi chodzilo ze nie moge przesuwac calego obiektu ale moge edytowac vertexy, facy itd... dzieki bardzo
Rekomendowane odpowiedzi