JackVasi Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Witam! Szukam zamiennika After Effects'a o podobnych funkcjach, lecz mniejszych wymaganiach systemowych. Mam aktualnie lekki kryzys jeśli chodzi o RAM, a AE 1024mb potrzebuje :(. Głównie chodzi mi o to, że mam animowaną maske Black/White i chciałbym aby na jakims konkretnym filmie użyć jakiegoś filtra tylko w obrebie tej maski. w After Effects nie sprawiało to problemu. Błagam o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 nie powiem Ci w czym to zrobisz bo z tymi maskami moze byc problem, ale powiem Ci że w vegas video tego nie zrobisz - więc sobie oszczedz sciagania jak bys miał zamiar, w sumie dlatego też się przesiadłem na AE który u mnie chodzi na dwoch kompach, jednym 512mb i drugim 2gb ramu. Przy probie instalki pokazuje że jest za mało ramu i czerwony 'X' ale można instalować dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 No tak, ale praca jest tak wolna, ze zrobienie kilku prostych efektow moze zajac godzine. Edit: ojoj... a teraz mi czerwony krzyz wyskoczyl a pod spodem złowrogi napis: Obsługa CPU z rosrzerzeniem SSE2 Co to moze być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 w After Effects nie sprawiało to problemu No tak, ale praca jest tak wolna, ze zrobienie kilku prostych efektow moze zajac godzine no to sprawia problem czy nie :) To jeszcze raz - ja mam AE zainstalowanego na 512 i śmiało daję rade, zero przycinek szrpań etc - przestawiłem pamiec uzyta do pogladu (ram preview) i w miarę dobrze się na tym pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 mialem 1G ramu, ale sie 512 saplilo i po formacie usiluje instalnac Aftera a tu mi takie bledy wyskakuja. Raz ze jakis problem z SSE2 w CPU a 2 o tym ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 nie wiem jakiej wersji uzywasz - ja mam cs3 (wersja 8.0) i tak jak pisałem - pokazuje mi komunikat ze mało ramu ale mozna instalowac dalej. A o błędzie SSE2 to musisz szukac na google. Najlepszym rozwiązaniem było by napisanie do Rascal'a maila z zapytaniem, on ma dość dobre rozeznanie w softach tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Wygląda na to, że Twój procek nie pociągnie CS3... zaistaluj Aftera 7 i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Zawsze są wcześniejsze wersje AE, nie jestem pewny czy Combustion nie radzi sobie zcasem z takimi operacjami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Combustion odradzam- mam stary ale jary komp i coś strasznego praca z tym programem, no i do tego strasznie wolny(kiedyś byłem jego zwolennikiem bo mało tego typu rzeczy miałem do zrobienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 hmm... nad combustion sie zastanawiam, ale słyszałem bardzo wiele złego o tym programie. A After Effects 7? ktoś napisałby coś więcej? i nie odsyłajcie mnie do strony producenta, bo chce usłyszeć jak sprawuje się w praktyce, a nie w teorii :) Z góry dziękuję i pozdrawiam! PS. wydaje mi się że animowana B&W maska do jakiegoś filtra to podstawowy efekt. ale może mi się tylko wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Jeśli CS2 = 7 to jak najbardziej możesz zainstalować - działa trochę szybciej od CS3, a oferuje w sumie większość przydatnych opcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 a jak tam zrobić efekt opisany w 1 poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Primo: AE jest jednym z szybszych programów i trzeba tylko odpowiednio skonfigurować prefsy -> memory Secondo: czemu się pytasz jak zrobić efekt z postu #1, skoro piszesz też, że w AE nie sprawia ci to problemu ? :P Aha, jeszcze s prawie combustiona, to jest może i fajny w użytkowaniu, ale niestabilny strasznie i wwwoooollllnnnnyyyy do potęgi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 popraw temat albo skasuje ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Chodziło mi ogolnie czy sie bardzo opcje roznią. Czy szybko dojde co i jak :D:D Czemu mam poprawić temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 No wlasnie. W CS3 w filtrze miałem opcje w ktorej moglem ustawic wedlug jakiej maski ma byc uzywany efekt. A tutaj? nie moge znaleść :( Edit: mozna powiedziec ze chce uzyskac efekt jak w tym tutku: http://library.creativecow.net/articles/hamill_alan/invisible_man.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi