Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam! Szukam zamiennika After Effects'a o podobnych funkcjach, lecz mniejszych wymaganiach systemowych. Mam aktualnie lekki kryzys jeśli chodzi o RAM, a AE 1024mb potrzebuje :(. Głównie chodzi mi o to, że mam animowaną maske Black/White i chciałbym aby na jakims konkretnym filmie użyć jakiegoś filtra tylko w obrebie tej maski. w After Effects nie sprawiało to problemu. Błagam o pomoc i z góry dziękuję.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie powiem Ci w czym to zrobisz bo z tymi maskami moze byc problem, ale powiem Ci że w vegas video tego nie zrobisz - więc sobie oszczedz sciagania jak bys miał zamiar, w sumie dlatego też się przesiadłem na AE który u mnie chodzi na dwoch kompach, jednym 512mb i drugim 2gb ramu.

Przy probie instalki pokazuje że jest za mało ramu i czerwony 'X' ale można instalować dalej.

Napisano
  • Autor

No tak, ale praca jest tak wolna, ze zrobienie kilku prostych efektow moze zajac godzine.

Edit: ojoj... a teraz mi czerwony krzyz wyskoczyl a pod spodem złowrogi napis:

Obsługa CPU z rosrzerzeniem SSE2

Co to moze być??

Napisano
w After Effects nie sprawiało to problemu

No tak, ale praca jest tak wolna, ze zrobienie kilku prostych efektow moze zajac godzine

no to sprawia problem czy nie :)

To jeszcze raz - ja mam AE zainstalowanego na 512 i śmiało daję rade, zero przycinek szrpań etc - przestawiłem pamiec uzyta do pogladu (ram preview) i w miarę dobrze się na tym pracuje.

Napisano
  • Autor

mialem 1G ramu, ale sie 512 saplilo i po formacie usiluje instalnac Aftera a tu mi takie bledy wyskakuja. Raz ze jakis problem z SSE2 w CPU a 2 o tym ramie

Napisano

nie wiem jakiej wersji uzywasz - ja mam cs3 (wersja 8.0) i tak jak pisałem - pokazuje mi komunikat ze mało ramu ale mozna instalowac dalej.

A o błędzie SSE2 to musisz szukac na google.

Najlepszym rozwiązaniem było by napisanie do Rascal'a maila z zapytaniem, on ma dość dobre rozeznanie w softach tego typu.

Napisano

Wygląda na to, że Twój procek nie pociągnie CS3... zaistaluj Aftera 7 i będzie dobrze.

Napisano

Zawsze są wcześniejsze wersje AE, nie jestem pewny czy Combustion nie radzi sobie zcasem z takimi operacjami...

Napisano

Combustion odradzam- mam stary ale jary komp i coś strasznego praca z tym programem, no i do tego strasznie wolny(kiedyś byłem jego zwolennikiem bo mało tego typu rzeczy miałem do zrobienia)

Napisano
  • Autor

hmm... nad combustion sie zastanawiam, ale słyszałem bardzo wiele złego o tym programie. A After Effects 7? ktoś napisałby coś więcej? i nie odsyłajcie mnie do strony producenta, bo chce usłyszeć jak sprawuje się w praktyce, a nie w teorii :) Z góry dziękuję i pozdrawiam!

PS. wydaje mi się że animowana B&W maska do jakiegoś filtra to podstawowy efekt. ale może mi się tylko wydaje :)

Napisano

Jeśli CS2 = 7 to jak najbardziej możesz zainstalować - działa trochę szybciej od CS3, a oferuje w sumie większość przydatnych opcji :)

Napisano

Primo: AE jest jednym z szybszych programów i trzeba tylko odpowiednio skonfigurować prefsy -> memory

Secondo: czemu się pytasz jak zrobić efekt z postu #1, skoro piszesz też, że w AE nie sprawia ci to problemu ? :P

Aha, jeszcze s prawie combustiona, to jest może i fajny w użytkowaniu, ale niestabilny strasznie i wwwoooollllnnnnyyyy do potęgi....

Napisano
  • Autor

Chodziło mi ogolnie czy sie bardzo opcje roznią. Czy szybko dojde co i jak :D:D Czemu mam poprawić temat?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.