Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ucze sie wizek, chcialbym robic takie jakie tu na forum czasem widze, to pierwsza proba exteriora. Czepiac sie prosze wszystkiego poza projektem bo mial byc prosty i jest nie moj, wziety z jakiejstam stronki.

Swiatlo to vray sun no i max9+vray. Ogolnie wiecej czasu niz na robieniu scenki spedzilem chyba na renderowaniu kawalkow i sklejaniu (patrz watek gdzies w dziale o vrayu; btw. dzieki wszystkim za pomoc), uparlem sie na zbyt wysokie ustawienia displace, mam nauczke bo moglem zrobic to wszystko w czasie 50% krotszym. Krzaczki z xfroga.

Zamieszczam koncowa prace po postprodukcji , a nizej render prosto z maxa..powiedzcie, czy zepsulem postprodukcją czy poprawilem? Mi sie wydaje ze po PS wyglada to jakos bardziej kreskówkowo, a nie na tym mi zalezalo...

domek2.jpg

a tu oryginal

render.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Po pierwsze rzuca sie w oczy ze te drzewka żle wygladaja i widac horyzont.Dachówki bardzo fajnie wygladaja.Trawa zbyt jaskrawa.Nie wiem czemu nie podoba mi sie szkło szyb.Jak na 1 raz to jest bardzo fajnie.!

pozdr0

Napisano

Beznadziejny kadr. Jak pokazujesz dom z takiego ujęcia to wygląda jak makieta (może tak miało być). Zieleń nudna, kolory detali przy domu brzydkie i nienaturalne szczególnie zielone okna i pomarańczowe drewno (to nie jest kolor drewna). Kolor dachówki też nietypowy.

pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności