blood_brother Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Witam ponownie. Ostatnio nabyłem C2D i zastanawiam się, czy przy renderowaniu nie powinny biegać dwa kwadraciki po ekranie? Tak pytam, bo nie wiem jak to jest, a wszyscy, co mają dual-core'y mówią, że biegają im dwa kwadraciki (nie dam głowy, że mowa o XSI). Czy po prostu w XSI dwa rdzenie wpychają się w jeden kwadracik i na nim wojują? Według menedżera zadań przy renderowaniu oba rdzenie pracują. Zapomniałem dodać, że mam XSI 6.02 Adv pod win x86
streaker Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Skoro pokazuje użycie na 100% to bym się nie przejmował, z tymi dwa kwadracikami to na pewno w vrayu tak działa, jak z mentalem to nie wiem, ale manager zadań nie kłamie :)
chudy Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 no ja renderuje akurat w 3d studio w mental rayu, no i mi biegają 2 kwadraciki, a z tego co mi wiadomo to czy 2 procesory są wykorzystywane, czy nie zależy od rendera ;] w mentalu do 3d studio to gdzieś sie chyba załączało... jak bede miał chwile to poszukam. ;]
Rekomendowane odpowiedzi