Napisano 21 Wrzesień 200717 l nie smiac sie prosze....jak najszybciej wymodelowac taka wneke? wydaje mi sie ze robie to troche okrezna droga a da sie szybciej (extrude 2 poly do srodka, align wierzcholkow , remove krawedzi i vertexow)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Extrude jednego poly do środka, usunięcie zewnętrznych ścianek, weld vertexów. Ile zajmuje ci zrobienie czegoś takiego? 15 sekund? Czemu tak zależy ci na optymalizacji tego procesu? :D
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Autor czasem mam wrazenie ze powinien istniec przycisk ktory sam robi takie rzeczy...na takiej zasadzie jak powstal np loop/ring edges....przed tym ktos by mogl powiedziec "co za problem w oknie front przeciagnac selekcje po wszystkich krawedziach" a jednak przycisku loop/ring sie uzywa:)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l 4 poziome krawędzie -> split, pionową krawędź snapem w odpowiednie położenie, border -> cap. Czy szybciej(?), nie mierzyłem.
Napisano 21 Wrzesień 200717 l najprościej to będzie zrobić kostkę 3x3x2 segmenty i ten brakujący trzeci "poziom" extrudnąć bez tego jednego polygona;)