Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem, spotykam się z nim po raz pierwszy. Prosze o pomoc.

Otóż odpaliłem sobie Camtasię i... okazuje się, że mikrofon nie działa.

Zmieniłem mikrofon. Nadal nic. Sprawdziłem ustawienia w panelu sterowania. Wszystko ustawione poprawnie. Przełożyłem wtyk z wejścia z przodu kompa na tył... też nic. Cały czas próbowałem działanie mikrofonu na windowsowym Sound Recorderze. Cały czas wszystko, co się nagrywało, to BzzzzZZZzzzZZZzZZzzzzZzzzzZZZZZzzZZzzzzzzzzzZZZZ... zależnie od nasilenia glosu.

Skończyły mi się pomysły.

Uprzedzam pytanie: mam Windę xp64

Any idea?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 911
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no ale ten mikrofon jest sprawny ? patrzyłes w skypie albo w czyms ?

Napisano

no to ustawienia miksera + sprzetu

opcje - własciwosci - nagrywanie - wszystkie kolejno zaznacz a potem w mikserze daj probke i nagrywaj kolejno na zaznaczonych.

Panel sterowania - dziwiek i urzadzenia audio - zakładka audio - nagrywanie dzwieku

Napisano

może wejście na mikrofon popsute

edit. nie doczytałem że masz dwa wejścia i oba sprawdzałeś, ale i tak mi to wygląda na jakiś problem ze sprzętem

Napisano

Hm, ja tak mialem jak w ustawieniach mikrofonu zaznaczyłem opcje "zwieksz wydajnosc mikrofonu" moze to cos da ?

Napisano

hehe ja na swojej plycie glownej mam taki knyf ze jezeli chce cos mowic przez mica musze wlaczyc w mixerze odhaczenie ze chce uzywac mica ;) sprawdz w sofcie ktory dostales czy nie masz zadnej ikonki w traju jak masz to otworz > mikser i zaznacz mica ;d

Napisano

A w mikserze w nagrywaniu masz przy mikrofonie zaznaczone "zaznacz" ?

Edit czy zawsze ktoś musi być przede mną ? :/

Napisano
  • Autor

Ok, śmiga. Miałem zaznaczone używanie przedniego panelu który dla mikrofonu mam odłączony wewnątrz obudowy. :)

Dziękuję wszystkim za rady, chyba można zamknąć wątek. :)