Hendels Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 witam jestem poczatkujacym uzytkownikiem 3d max'a 9 wiec prosze o wyrozumialosc ;) mam problem z wygenerowaniem mojej animacji na plik .avi ... ustawiam miejsce do zapisu, to ze chce w pliku avi klikam "render" i pojawia mi sie w okienku renderacji (xd) jedna z 350 klatek :/ nei wiem co robic prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 bo masz w opcjach renderowania ustawione single frame zamiast range Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 to co mówi Pixar, i jeszcze pozwolę sobie zacytować Piotrka: Zawsze przed pójściem spać powtarzaj sobie: "Nie będę renderował do avi. Nie będę renderował do avi..." => renderuj range do pojedynczych bitmapów (będą miały kolejne numerki), a potem łącz w innym programie (np. virtualdub) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 takie podsumowanie::) 1. renderujesz z opcją Active Time Segment lub Range w Time Outpucie i jako render output daj jakąś bitmapę np. tga 2. Jak sie już wyrenderuje wszystko to co chcesz to uruchom z menu rendering-->RAM Player-->open chanel A i w oknie które się pojawi wybierz pierwszą bitmapę z serii wyrenderowanych, sprawdź czy opcja "Sequence" jest zaznaczona. Pozostaje juz tylko dać Save Chanel A i wybrać format avi i oczywiście to co napisała Ania: "Nie będę renderował do avi. Nie będę renderował do avi..." ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2007 oki dziekuwa ^^ wszystko gra :] btw renderowalo mi sie z 4h... a wlasnie da sie jakos skrocic ten czas? mam zastosowany engine mental ray i animacja ma 350 klatek. Zawsze to tak dlugo trwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 4 H czasem na jedną klatke to szybko.... jak chcesz ciut szybciej to vray albo scanline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 41 sekund na klatke? to naprawde mało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 4h jedna klatka czy 4h całość? Jeśli całość to jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 aha czyli good :] mozna zamknac ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość STEES Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 heh też kiedyś miałem ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozeph Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 a mi nikt nie chcial pomoc z preview i VPQueue.... wystarczylo zajrzec do FAQ i jest napisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi