Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam jestem poczatkujacym uzytkownikiem 3d max'a 9 wiec prosze o wyrozumialosc ;)

mam problem z wygenerowaniem mojej animacji na plik .avi ... ustawiam miejsce do zapisu, to ze chce w pliku avi klikam "render" i pojawia mi sie w okienku renderacji (xd) jedna z 350 klatek :/ nei wiem co robic prosze o pomoc.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to co mówi Pixar, i jeszcze pozwolę sobie zacytować Piotrka:

Zawsze przed pójściem spać powtarzaj sobie:

"Nie będę renderował do avi. Nie będę renderował do avi..."

=> renderuj range do pojedynczych bitmapów (będą miały kolejne numerki), a potem łącz w innym programie (np. virtualdub)

Napisano

takie podsumowanie::)

1. renderujesz z opcją Active Time Segment lub Range w Time Outpucie i jako render output daj jakąś bitmapę np. tga

2. Jak sie już wyrenderuje wszystko to co chcesz to uruchom z menu rendering-->RAM Player-->open chanel A i w oknie które się pojawi wybierz pierwszą bitmapę z serii wyrenderowanych, sprawdź czy opcja "Sequence" jest zaznaczona. Pozostaje juz tylko dać Save Chanel A i wybrać format avi i oczywiście to co napisała Ania:

"Nie będę renderował do avi. Nie będę renderował do avi..." ;)

Napisano
  • Autor

oki dziekuwa ^^ wszystko gra :]

btw renderowalo mi sie z 4h... a wlasnie da sie jakos skrocic ten czas? mam zastosowany engine mental ray i animacja ma 350 klatek. Zawsze to tak dlugo trwa?

Napisano

4h jedna klatka czy 4h całość? Jeśli całość to jest spoko.

Napisano

heh też kiedyś miałem ten sam problem

Napisano

a mi nikt nie chcial pomoc z preview i VPQueue.... wystarczylo zajrzec do FAQ i jest napisane...