Napisano 23 Wrzesień 200717 l witam jestem poczatkujacym uzytkownikiem 3d max'a 9 wiec prosze o wyrozumialosc ;) mam problem z wygenerowaniem mojej animacji na plik .avi ... ustawiam miejsce do zapisu, to ze chce w pliku avi klikam "render" i pojawia mi sie w okienku renderacji (xd) jedna z 350 klatek :/ nei wiem co robic prosze o pomoc.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l to co mówi Pixar, i jeszcze pozwolę sobie zacytować Piotrka: Zawsze przed pójściem spać powtarzaj sobie: "Nie będę renderował do avi. Nie będę renderował do avi..." => renderuj range do pojedynczych bitmapów (będą miały kolejne numerki), a potem łącz w innym programie (np. virtualdub)
Napisano 23 Wrzesień 200717 l takie podsumowanie::) 1. renderujesz z opcją Active Time Segment lub Range w Time Outpucie i jako render output daj jakąś bitmapę np. tga 2. Jak sie już wyrenderuje wszystko to co chcesz to uruchom z menu rendering-->RAM Player-->open chanel A i w oknie które się pojawi wybierz pierwszą bitmapę z serii wyrenderowanych, sprawdź czy opcja "Sequence" jest zaznaczona. Pozostaje juz tylko dać Save Chanel A i wybrać format avi i oczywiście to co napisała Ania: "Nie będę renderował do avi. Nie będę renderował do avi..." ;)
Napisano 24 Wrzesień 200717 l Autor oki dziekuwa ^^ wszystko gra :] btw renderowalo mi sie z 4h... a wlasnie da sie jakos skrocic ten czas? mam zastosowany engine mental ray i animacja ma 350 klatek. Zawsze to tak dlugo trwa?
Napisano 24 Wrzesień 200717 l 4 H czasem na jedną klatke to szybko.... jak chcesz ciut szybciej to vray albo scanline
Napisano 9 Luty 200817 l a mi nikt nie chcial pomoc z preview i VPQueue.... wystarczylo zajrzec do FAQ i jest napisane...