Napisano 27 Marzec 200223 l Czy wiek ktos moze jak usunac te dwa paski dodawane po zrenderwaniu, na Gorze i dole ekranu ? Tzn chodzi mi o to jak zrobic zeby sie klatki renderowaly BEZ tych paskow (zebym pozniej nie musial w Ulead Media Studio obrabiac animacji i ich recznie usuwac). :( Moze ma ktos jakiegos crack\'a czy cos ?
Napisano 27 Marzec 200223 l Albo zakupic Brazila u producenta za jkaies 1200 $ ...ale to nie jest chyba najlepsze wyjscie z sytuacji ;-)
Napisano 27 Marzec 200223 l Autor Hmm no wlasnie, za bardzo nie beda mial skad wziasc tej kasy, eh .... a moze ma ktos jakiegos Crack\'a/Patch\'a ? Prosze o Info !!
Napisano 27 Marzec 200223 l a ja mam wersje ktora nie robi paskow :D:D:D, jakby co to mogę wyslac ...
Napisano 27 Marzec 200223 l a jaka jest najnowsza wersja Brazila ? ta bez paskow którą mam to ver. 0.2.26 alpha (czyżbym był mocno nie na czasie:()
Napisano 28 Marzec 200223 l Autor Ja tez mam 0.2.26 alpha - i mi robi paski !!! Wyslij mi ta twoja BEZ paskow na mejla - ok ? Bo inaczej to chyba sie powiesze !
Napisano 28 Marzec 200223 l primo) wysłałem wszystkim, ktorzy prosili , mam nadzieje ze dziala jak powinno secundo) czy ktos moglby mnie oswiecic jaka jest ostatnia wersja brazila ? najnowsza wersja na splutter fish to 0.2.26, na jakiejś chińskiej stronie i w edonkey widziałem 0.3.55 beta (niestety ani jednej ani drugiej nie mogę ściągnąc:(), a niektórzy szczęśliwcy to mają podobno nawet 0.4:o
Napisano 29 Marzec 200223 l No wlasnie tak jak szczesliwy kolega Bagiński cytuje: \"New Brazil beta 0.4 rocks;)\" az mnie serducho zabolalo : Wczoraj szukalem dosyc dlugo i nic. No dobra spadam szukac.
Napisano 29 Marzec 200223 l versje wersjami a czy ktos ma moze takie cudo do brazila jak arealight??? bo wyraznie tego brakuje, prosze niech mnie ktos uszczesliwi i przesle mi brazilka z ow swiatelkiem i bez tych zasr...... paskow dzieki i wesolych jajek!!!!
Napisano 29 Marzec 200223 l ok wysłałem, ta wersja bez pasków to 0.2.26, a area light + brazil camera + inne rzeczy jest dopiero od 0.3.55 , jeszcze więcej bajerów jest w 0.4 (ale to wersja na dzień dzisiejszy chyba nie do zdobycia w necie):(
Napisano 30 Marzec 200223 l Autor hmm no dobra ale czy czyta to moze jakis beta-tester ktory ma w swoich lapkach Brazil\'a 0.3.55 ? e-mail me ! :cool: i pewnie nie tylko \'me\' :) Moze byc nawet z paskami :)
Napisano 30 Marzec 200222 l Trzeba zebrac kase na \"prezent\" dla Tomka Baginskiego :> Z tego co napisal wynika ze ma 0.4 beta :>
Napisano 30 Marzec 200222 l Autor ja mam w odmu nie otwarty litr bols\'a i 0,5 jakiejs Brandy - co wy na to ? ;) albo niech ktos mu e-mail\'a wysle i ladnie poprosi ? ...
Napisano 30 Marzec 200222 l i ja sie dolanczam ze sprezentowaniem malej rekompensaty dla milego Tomka, ktory to moglby nas troszeczke uszczesliwic i udostepnic swe zasoby brazilowskie :)) niech mu to Bozia w dzieciach wynagrodzi
Napisano 30 Marzec 200222 l jak ktoś chce brazila 0.3.55 to na hubie DC staticline275.toya.net.pl (user: marcoos[psv] ):)
Napisano 30 Marzec 200222 l dla tych co nie wiedzą chodzi oczywiście o direct connect ( http://www.neo-modus.com ) hub jest dosyc kapryśny ale jak ktos chce brazila 0.3.55 to tylko tam, rozsylac mailem nie będę bo to ponad 5mb:P, ta wersja brazila dziala tylko z win 2000/nt:( (dlatego sam jej nawet obecnie nie moge używac:(:(:()
Napisano 31 Marzec 200222 l Sprawdziłem, Tomek Baginski ma wersję 0.4.27 !!! Nie poda nam linku, bo jest legalnym beta-testerem Brazila (ten ma dobrze). Dla ciekawych przytoczę dokładnie jego wypowiedź z grupy dyskusyjnej: \"[...] : Wersja ktora teraz sie bawie 0.4.27 jest: : superzajebista : konkretniej: : szybka, poprawione znowu diffuse photon maps, wymaga : chwili polapanie sie w ustawieniach ale potem smiga. : poprawione area lights - w porownaniu do poprzedniej wersji : przy tej samej jakosci swiatla liczy sie ono kilkakrotnie szybciej, : Cienie szkiel, opacity maps i tak dalej sa wreszcie transparentne!!! : caustyka sie wreszcie nie wywala przy wysokich ustawieniach. uff! : troche bajerow w rodzaju bumpmap shadow disortion. : Przyspieszony skylight. W niektorych scenach czas renderingu : nie zmienia sie w ogole czy sie wlaczy sky czy nie. : Znacznie, znacznie przyspieszony DOF. : Wszystko! mozna tweakowac ( to bardzo lubie ). : To tylko wybor roznic wzgledem ostatniej bety. : Miedzy wersja alpha a 0.4 roznica jest kosmiczna. : Tu nie ma co porownywac. : Jak znajde chwile, ale nic nie moge obiecac to wrzuce : troche testowych renderingow ktore ostatnio porobilem : na jakas bylejaka stronke. : [...] : pozdro : tomek\" Ahhh. Ślinka tak cieknie na podłogę, że niedługo będzie powódź :P
Napisano 31 Marzec 200222 l rooter, przydał ci się chociaż ten html z opisem ? udało ci się już odpalić czy wciąż nie ???