Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Da się np zaimportować krzywe beziera z Corela do 3d maxa ? Bo te w 3d maxie są wg mnie o wiele trudniejsze do wymodelowania takiego jakie bym sobie życzył :) Chyba że są jakieś tutki traktujące o tych krzywych. Jesli tak to proszę o linki :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Musisz krzywe wyeksportować z Corela do formatu AutoCad'a (DWG albo DXF - nie pamiętam które). Potem importujesz do max'a. Ale uważaj - po operacji powinieneś dokładnie sprawdzić swoje zaimportowane kształty, gdyż może się okazać, że punkty kontrolne się porozdzielały i leżą jeden na drugim.

Powyższe rozwiązanie stosowałem ostatnio w 3dsMAX 5, więc nie wiem, jak to może wyglądać w nowszych wersjach.

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Można też zapisać (wyeksportować) w formacie AI (Adobe Illustrator) i potem import do maxa.

Napisano
  • Autor

No i nic zrobiłem w corelu i zapisałem jako dxf dwg i jeszcze jakims tam innym formacie ktory 3d max niby potrafil odczytac. Zamiast ładnego wzorku z krzywiznami wyszło mi jakieś kanciaste coś :) i w dodatku pokrzyżowane.

Czekam na jakies inne pomysły :) A może poprostu sie nie da :) albo moze da sie jakos w 3d maxie albo innym programie rysowac krzywe beziera w srodowisku podobnym do corelowskiego :)

Napisano

Może skala jest za mała i max welduje niektóre vertexy. Czasami też kaszani jak linie są baaaaardzo daleko od głównej osi.

Napisano

adobe ilustrator zapisz do wersji 7 i bedzie spoko corel sam w sobie kaszani robote musialbys w corelu wlaczyc lub zwikszyc dzielenei lini bo corel jakos to strasznei zabiedza zrob to w ilustrtorze

lub zapisz do ai i otworz w ilustratorze i zapisz do wersji 7 jesli masz jakiegos Cs to tylko do wersji 7 natomiast jesli to jest ilustrtor 9 to musisz zrobic maly myk w palecie atributes musisz wpisac 8000 enter a potem 800 i bedziesz mial ladna krzywa kiedys jak robilem w corelu to jak puszczalem cos na ploter tnacy lub termiczny to robil mi takie chece ze luk zamiast byc lukiem byl pokrzywiony itp hehe takie to corelowe jarmarki :]

Napisano

czesto krzywe robie tak - w corelu do wmf . odczytac w cadzie . zapisac jako dwg albo 3ds . odczytac w maxie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.