Napisano 27 Wrzesień 200717 l Witam wszystkich,w związku z założeniem w przyszłym miesiącu własnej działalności chcę kupić kompa wyłącznie do renderinku, mam na to wydać do 10 tyś wraz z monitorem (monitor nie musi być hiper super) Wzorowałem się na zestawie szanownego SWRC: Coś takiego mnie intersuje: - xeon e5320 sztuk dwie - może lepszy, szybszy -Intel Workstation Board Veronia S5000XVN takie coś pod te kseony (może ktoś coś zaproponuje) -dyski może jakieś szybki, nawt kilka -karta graficzna(zupełnie nie wiem co wybrac) -pamięć (nie wiem co wybrać i co sie do tego nadaje) Mile widziane propozycje i podpowiedzi:) Sorry to nie tu miałem to umieścić, proszę to skasować:)
Napisano 27 Wrzesień 200717 l co do grafiki to najlepiej cos co by obslugiwalo directx'a 10:) co do ramu to jakies 4 gb good ramow styknie :] Psss tak miedzy nami to nie swrc tylko swrsc all cii nikomu nie mowmy :)
Napisano 27 Wrzesień 200717 l jak na taki sprzęt 4gb ramu to mało. Masz na płycie 8 slotów to zapełnij je po 1gb. Tanio wyjdzie. i kup coś lepszego niż good ram.
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Sorry za offtopa ale nie wiecie czy da sie wykorzystać do renderingu np. w maxowym mental ray-u platformę nvidia tesla i czy wogóle da sie to stosować do obliczeń w standardowych aplikacjach czy tylko przy specjalnie napisanych programach.
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Autor A co do dysku to może jakiś raptor czy sie opłaca coś takiego kupować?
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Autor W tym kompie co teraz mam mam pamięć patriot, czy jest wystarczająca?
Napisano 28 Wrzesień 200717 l serwus :) skoro WYŁACZNIE do renderingu to bez monitora. karta graficzna w zupełnosci wystarczy zintegrowana. Jak płyta jest bez karty to bierz najtańsza. Powinna być za 140 pln. Za ta cene byłyby dwa zestawy na quadzie . Jak stacja jest wyłacznie do renderingu to sie nią zarzadza przez siec. pozdrawiam i życze powodzenia :)