SugarSkin Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 Dopiero się uczę więc ciągle z czymś mam problem:) w każdym razie problem mam z wytłaczaniem. chodzi o to, że najpierw spajnem narysowałem sobie połowę konturu czegoś w rodzaju rzeźby. Potem odbiłem ją lustrem, zespawałem wierzchołki i wziąłem extrude i tu się pojawił kłopot. Zamaist wytłoczyć łącznie z przednia i tylną ścianką wytłacza jedynie po krawędziach. Zna ktoś rozwiązanie? Przeszukałem forum ale oczywiście takie coś to się zdarza tylko mi bo nikt o tym nie pisał:)
xeav Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 sprawdź czy aby napewno połączyłeś skrajne verteksy spline'a za pomocą opcji weld
SugarSkin Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Napisano 27 Wrzesień 2007 No tak cos musiało być źle, bo zrobiłem od nowa i się udało:) Dzięki.
streaker Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 I tak na przyszłość - zawsze dawaj screena :)
Gadon Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 przy okazji.... jesli zaznacze jakas krawedz, wcisne shift, i przeciągne ją - zrobi z niej extrude..... czy mozna jakos podobnie z polygonem? jakis skrot klawiszowy do extrudowania polygona?
Gadon Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 hmm ? to extrudowanie wg splajna? i nie bardzo dziala bez niego?
Rekomendowane odpowiedzi