palmer Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Witam.... wlacze z kolejnym problemem 3ds max tym razem chodzi o "global light" Gdy nie mam zdefiniowanych zadnych zrodel swiatla, moja scena jest rownomiernie oswietlona przez "global light". Jednak gdy tylko dodam jakiekolwiek swiatlo, natychmiast gasnie swialo "global" a obiekt oswietlony jest tylko przez zdefiniowane zrodlo swiatla. Czy istanieje mozliwosc dodania nowego zrodla swiatla bez wylaczania "global light" z gory dziekuje za pomoc ... pozdrawiam
SWRSC Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 mozesz dodać omni z opcją ambient - zadziała globalnie, tak jak global light
palmer Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 hmmm nie za bardzo dziala tak jak chce to omni z opcja ambient....
peteRlo Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Jeżeli chodzi o światła w "viewportach", to: Customize -> Viewport Configuration, a tam zaznacz Default Lighting.
palmer Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 chodzi mi o swiatlo po zastosowaniu renderingu
palmer Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 juz sobie jakos poradzilem ... umiescilem do okola obiaktu kilka swiatel omni ambient nie jest to idealne rozwiazanie ale ...
Rekomendowane odpowiedzi