Napisano 9 Październik 200717 l Witam przerylem forum odnosnie oswietlania sceny za pomoca Hdri. Mam jeden zasadniczy problem, wszedzie jest napisane : Wrzuc Hdri tu, wrzuc Hdri tam itp... I we wszystkich tutorialach piekne odbicia itp... :) Heh zamiar mam taki, vray sun&sky + hdri, zeby troche napieszac w odbiciach szyb, lakieru samochodu itp. Mam mape VraySky w env rendera mape Vray hdri w env po 8 no i oczywiscie sun... Gdy renderuje sobie scenke bez zadnych obiektów mapa w env ktora sie renderuje jest cala porozciaganam mimo sperical enviroment, a odbicia w szybach, sa jakies dziwne, co wynika min. z tego ze mapa jest porozciagana. Co zrobic zeby mapa hdri w env byla ulozona jakos ladniej ? zeby te odbicia mialy rece i nogi ? pozdro
Napisano 9 Październik 200717 l po pierwe jak na moje oko, to przeloz ta HDR z envira z "8" do slotu reflect envira w renderze. I pokaz co Ci sie tam robi.
Napisano 10 Październik 200717 l Autor no wlasnie , jak bede mial chwile czasu, to doklanie pokaze o co mi chodzi. Poki co musialem skonczyc to co zaczalem i zostalem przy tradycyjnym zwyklym sunie vray.