Napisano 21 Grudzień 200321 l czy w tym pieprzonym 3ds max 6 mozna NA STALE ustawic sobie uklad okien widokowych? Bo mam na 2 monitory i chce zeby na lewym bylo jedno perspective, a na prawym pasek modyfikacji i 3 pozostale. ale po kazdym resecieon mi gnojek jeden znowu powraca do tego standardowego czyli 4 jednakowej wioelkosci! Boze jak mnie to denerwuje... przeciez nie bede za kazdym uruchomieniem maxa tego zmienial... i tak samo sie dzieje gdy otwieram jakas scene ktora byla zapisana jak jeszcze nie mialem multimonitora (tzn. te standardowe 4 okna jednakowej wielkosci) WIE KTOS JAK NA STALE PERMANENTNIE I NIEODWOLALNIE, nawet po resecie uklad okien byl taki jak ja se ustawie? prosze postarajcie sie odpowiedziec...
Napisano 22 Grudzień 200321 l I po co te nerwy i przekleństwa. Jeszcze teraz ktoś by Ci odpisał w stylu: \"przeczytaj chociaz jedna ksiazke o 3ds max\" i dopiero byłbyś nie w nastroju. Nie wiem, czy to zadziała na dwóch monitorach, gdyż nie mogłem przetestować, ale... może zadziała. Ustaw wszystkie viewporty tak jak chcesz, poustawiaj sposoby wyświetlania okien, możesz też wybrać render w ustawieniach renderingu. Tak przygotowaną scenę zapisz pod nazwą \"maxstart\". W ten sposób przy każdym odpaleniu max\'a zachowasz przygotowany układ. A to, że starsze sceny otwierają się w innych ustawieniach jest normalne, gdyż w pliku ze sceną jest także zapisana konfiguracja viewport\'ów.
Napisano 23 Grudzień 200321 l To dziala na 2 monitorach i przeczytaj jakąs ksiazke bo to akurat proste bylo !!
Napisano 23 Grudzień 200321 l Pozegnajmy pana robczana. Wszystko ma swoj kres, takze moja cierpliwosc.