palmer Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 witam .. sciagnalem darmowe roslinki ze strony http://web.inf.tu-dresden.de/ST2/cg/downloads/publicplants/ i po renderingu v-ray okazalo sie ze wszystkie roslinki stracily liscie. Stercza tylko brzydkie galezie....... jak to mozna naprawic ? pozdrawiam
Lucas Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Spróbuj jak będzie kiedy wyrenderujesz zwykłym scanline. Nie używam VRaya ale wydaje mi się, że standardowe materiały mogą nie być z nim w pełni kompatybilne, dotyczy to zwłascza wszelkiego rodzaju przezroczystości odbić itp - a liście mogą właśnie być zrobione na zasadzie płaszczyzn z nałożoną texturą w kanale przeźroczystości.
spinal Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 hmmm, wlasnie sciagnalem sobie przykladowe drzewko z tej strony (format maxowy). I widzi mi normalnie liscie i w viewporcie i na renderze. Wiec musisz popatrzec tam u siebie. Cos tam zamotales :)
palmer Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 spinal u mnie liscie widzi w viewport a po renderze widac tylko patyki :)
Rekomendowane odpowiedzi