mctomciu Napisano 23 Październik 2007 Napisano 23 Październik 2007 Mam pytanie jak zrobić efekt lekkiej poświaty na bryle w 3d maxie coś na wzór outer glow z photoshopa?
t0m3k Napisano 23 Październik 2007 Napisano 23 Październik 2007 - prawym na obiekcie Object Properties i zmien G-Buffer Object ID (na np. 1) - Rendering > Video Post i kliknij Add Scene Event a pozniej Add Image Filter Event i z listy wybierz Lens Effect Glow (w Setup'ie wybierz takie samo ID jak na obiekcie) na koniec kliknij Execute Sequence. po szczegoly wcisnij F1
mctomciu Napisano 24 Październik 2007 Autor Napisano 24 Październik 2007 Spoko opcja z tym Lens Effect Glow. Mam takie pytanie bo siedzę już 3h nad tym i szukam sposobu zeby obiekt pojawił się z przeźroczystości a kiedy ustawiam opacity na zero to mi poświata zostaje. Jest możliwość animowania tej poświaty z przeźroczystości do konkretnej wartości?
AGmakonts Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 z tego co wiem to mozna animowac te parametry jak wszystkie inne ale odrazu mówie w takie efekty nie babraj się w maxie od tego są inne programy
Rekomendowane odpowiedzi