pawel Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Czołem Panowie i Panie (?) ;) To moja pierwsza większa wypowiedź na forum i pierwsza praca którą chciałem się z Wami podzielić. Chce zrobić mała animacje mikroorganizmów :) Duży wpływ na cały wygląd będzie miała nagła zmiana ostrości. Na razie kombinuje z materiałami. Jeszcze kształtami organizmów nie zajmowałem się. Co o tym myślicie? Paweł - Hesus
Archangel Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Dla mnie wyglada to calkiem objecujaco :D Teksturki sa jak najbardziej wporzadku choc zaznaczam ze na biologii sie nie znam :) Czekam niecierpliwie na kolejne renderki i cala animacje !! Powodzenia
Christian Noir Stein Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Spox bardzo ładnie, na prawdę ma to charakter obietku widzianego pod mikroskopem. Już widzę te drugie AKRYLS :) Czekam na animkę.
pawel Napisano 24 Grudzień 2003 Autor Napisano 24 Grudzień 2003 Nie bede ukrywal ze AKRYLS dobil przyslowiowego gwozdzia:) Jak na razie szykam fotek tego rodziaju... i cos kiepsko idze...Bilogia Villee\'go nie jest tu zbytnio przydatna:( chyba sam pobawie sie w mikrobiloga i stworze wlasne twory:) Dzieki za pozytywne slowa. Jak tylko \"wykluje\" sie cos nowego to wrzuce to tu:)
Fafex Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 Zapowiada się ciekawie. Powiedz chociaż o czym będzie ta animka, bo mam nadzieje, że to nie będzie takie zwykłe pokazywanie umiejętności. Życzę powodzenia :)
pawel Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Czolem! jest bardzo tyci, tyci krotka \"animka\" sposobou podzilau komorki ...wiem trzeba poprawic wejscia na kluczach ale czy cos jeszcze? ;) http://www.hesus.osti.fonet.pl/podzial.avi tak chyba tez mnozys sie jedzienie w brzuchu... mam beben jak w 9 miesiacu..:)
pawel Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Ciekawe czu kots to wogole czyta:) jesli tak, to zrobilem juz poprawki... http://www.hesus.osti.fonet.pl/podzial3(1).avi :)
don_filippo Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Cze. No całkiem może być, ale jeszcze troszkę ten ruch jest zbyt sztuczny... Najpier porusza się po to rze poziomym, później nagle po torze pionowym i brak takiego płynnioejszego przejścia
Gość Połki Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 Jak patrzę na tego screena to mi się podoba. Lubię takie mikto klimaty:D Animki nie mogę obejżeć, bo mi nic nie działa z avi(coś mi się spie...):( Nie wiem jaka mogła by być tego fabuła, ale życzę powodzenia:D Pozdro[piwo]
Sharp Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 spoko, nie wiem tylko czy tak komorka nie powinna byc bardziej przezroczysta (chociaz moze i jest bo tlo jest białe) i jakas tak zeby widać bylo te wszystkie flaki komorki, cytoplazma, jadro itp... z tego co pamietam z biologi komorka wlasnie tak wygladala mniej wiecej. Aaa... i dlaczego to jest czerwone, nie przypominam soebie zeby tak bylo..., ale ja tam sie nie znam, moze niektore komorki tak wygladaja... a sama animacja moze byc, moze tylko ciut za malo plynnie powodzenia w dalszej pracy!
pawel Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Napisano 7 Styczeń 2004 hehe.... dzieki ale hmm.. prace niestety stanely w tym miejscu.. na razie! po godzinach bede to konczyl. wysztko bedzie bardziej rozmyte.. probelm jest z ilustracjami ..nie ma sie na czym zbytnio wzorowac. ale dzieki za podpowiedzi, Animacja byla tylko taka probna, bardziej chodzilo mi o to \"ciagniecie\" sie miedzy komorkami:) pozdrawiam
kowalski Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 hmmm, pierwszy rendere i animka wydają się zapowiadać, że będzie nieźle co do tematu to nasuwa mi się skojarzenie z shortem chyba rosyjskiego lub amerykańskiego autora SF, zamieszczony w którymś tomie Kroków w nieznane: było to tak - gość wymyślił sposób skonstruowania mikro maszyny (coś wielkości 1/300 pantofelka z tego co pamiętam niby w rodzaju batyskafu) i raze z jakimś znajomym czy siostrzeńcem odpalił tę mikromaszynkę w kropli wody, sterowało się tym poprzez chyba rodzaj urządzenia VR, po odpaleniu i zsynchronizowaniu sprzętu okazało się, że kropla wody to prawdziwa dżungla i ledwie udało się ten mini batyskaf przed rozpirzeniem uratować, po zakończeniu pierwszego testu gość zabrał się wyposarzanie swojego cuda w uzbrojenie obronno zaczepne w celu odbycia kolejne wycieczki do kropli wody nie wiem czy myslisz o takich klimatach, ale wydaje mi się, ze jakąś niezłą akcję dało by się na tej podstawie sklecić
.:KRAKEEN:. Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Jak zrealizowałeś to \"ciągnięcie się\", jakiś plugin? A jeżeli chodzi o twoją animacje to myśle, że powinieneś popracować nad samym ruchem tych komurek, mało dynamiczny.
pawel Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 Krakeen \"Animacja byla tylko taka probna\" ;) wiem ze to jest kaszana jezeli chodzi o ruch. A plugin to \"Clay Studio Pro\". Probowalem ze z boolean -union, potem meshsmooth i relax, ale jednak lepiej wychodzilo z cley\'em.
BigBird Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 Fajnie fajnie !! A mam tylko malo podpowiedz ! jak juz sie wzioles za komoreczki ! ( nie zeby cos bylo zle !!) tylko moze zajzyj na http://www.3dtotal.com/ tam jest fajowy tutek o komoreczkach krwi ! A ze wyglada wypasienie a ty robisz cos podobnego (w sesie organicznego ) to moze ci sie przyda ( O ile sam juz go nie widziales !! Pozdro oby praca szla pioronem (jak zeus by powiedzial ) [lol2]
pawel Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Napisano 12 Styczeń 2004 BigBird dzieki:) tutaka juz znam. Nawet tapete mam taka:) pozdrawiam:)
Gość Połki Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Ech, no wreszcie po miesiącu widziałem tą animację podziału:D Bardzo fajnie to wyszło, tylko strasznie równo... I nie wime, czy tak ma być, ale ciekawiej by wyglądało, jakby trochę drgały przy podziale, ale to chyba ta nie ma być:) A coś jeszcze z tym robisz, czy koniec?? Pozdro[piwo]
Rekomendowane odpowiedzi