Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czołem Panowie i Panie (?) ;)

To moja pierwsza większa wypowiedź na forum i pierwsza praca którą chciałem się z Wami podzielić.

Chce zrobić mała animacje mikroorganizmów :)

Duży wpływ na cały wygląd będzie miała nagła zmiana ostrości.

Na razie kombinuje z materiałami. Jeszcze kształtami organizmów nie zajmowałem się.

Co o tym myślicie?

Paweł - Hesus

Wip_01.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dla mnie wyglada to calkiem objecujaco :D Teksturki sa jak najbardziej wporzadku choc zaznaczam ze na biologii sie nie znam :) Czekam niecierpliwie na kolejne renderki i cala animacje !! Powodzenia

Napisano
  • Autor

Nie bede ukrywal ze AKRYLS dobil przyslowiowego gwozdzia:)

Jak na razie szykam fotek tego rodziaju... i cos kiepsko idze...Bilogia Villee\'go nie jest tu zbytnio przydatna:(

chyba sam pobawie sie w mikrobiloga i stworze wlasne twory:)

Dzieki za pozytywne slowa. Jak tylko \"wykluje\" sie cos nowego to wrzuce to tu:)

Napisano

Zapowiada się ciekawie. Powiedz chociaż o czym będzie ta animka, bo mam nadzieje, że to nie będzie takie zwykłe pokazywanie umiejętności. Życzę powodzenia :)

Napisano
  • Autor

Czolem!

jest bardzo tyci, tyci krotka \"animka\" sposobou podzilau komorki ...wiem trzeba poprawic wejscia na kluczach ale czy cos jeszcze? ;)

http://www.hesus.osti.fonet.pl/podzial.avi

tak chyba tez mnozys sie jedzienie w brzuchu... mam beben jak w 9 miesiacu..:)

Napisano

Cze. No całkiem może być, ale jeszcze troszkę ten ruch jest zbyt sztuczny... Najpier porusza się po to rze poziomym, później nagle po torze pionowym i brak takiego płynnioejszego przejścia

Napisano

Jak patrzę na tego screena to mi się podoba. Lubię takie mikto klimaty:D Animki nie mogę obejżeć, bo mi nic nie działa z avi(coś mi się spie...):( Nie wiem jaka mogła by być tego fabuła, ale życzę powodzenia:D

Pozdro[piwo]

Napisano

spoko, nie wiem tylko czy tak komorka nie powinna byc bardziej przezroczysta (chociaz moze i jest bo tlo jest białe) i jakas tak zeby widać bylo te wszystkie flaki komorki, cytoplazma, jadro itp...

z tego co pamietam z biologi komorka wlasnie tak wygladala mniej wiecej.

Aaa... i dlaczego to jest czerwone, nie przypominam soebie zeby tak bylo..., ale ja tam sie nie znam, moze niektore komorki tak wygladaja...

a sama animacja moze byc, moze tylko ciut za malo plynnie

powodzenia w dalszej pracy!

Napisano
  • Autor

hehe.... dzieki ale hmm.. prace niestety stanely w tym miejscu.. na razie! po godzinach bede to konczyl.

wysztko bedzie bardziej rozmyte.. probelm jest z ilustracjami ..nie ma sie na czym zbytnio wzorowac. ale dzieki za podpowiedzi,

Animacja byla tylko taka probna, bardziej chodzilo mi o to \"ciagniecie\" sie miedzy komorkami:)

pozdrawiam

Napisano

hmmm, pierwszy rendere i animka wydają się zapowiadać, że będzie nieźle

co do tematu to nasuwa mi się skojarzenie z shortem chyba rosyjskiego lub amerykańskiego autora SF, zamieszczony w którymś tomie Kroków w nieznane:

było to tak - gość wymyślił sposób skonstruowania mikro maszyny (coś wielkości 1/300 pantofelka z tego co pamiętam niby w rodzaju batyskafu) i raze z jakimś znajomym czy siostrzeńcem odpalił tę mikromaszynkę w kropli wody, sterowało się tym poprzez chyba rodzaj urządzenia VR, po odpaleniu i zsynchronizowaniu sprzętu okazało się, że kropla wody to prawdziwa dżungla i ledwie udało się ten mini batyskaf przed rozpirzeniem uratować, po zakończeniu pierwszego testu gość zabrał się wyposarzanie swojego cuda w uzbrojenie obronno zaczepne w celu odbycia kolejne wycieczki do kropli wody

nie wiem czy myslisz o takich klimatach, ale wydaje mi się, ze jakąś niezłą akcję dało by się na tej podstawie sklecić

Napisano

Jak zrealizowałeś to \"ciągnięcie się\", jakiś plugin? A jeżeli chodzi o twoją animacje to myśle, że powinieneś popracować nad samym ruchem tych komurek, mało dynamiczny.

Napisano
  • Autor

Krakeen \"Animacja byla tylko taka probna\" ;)

wiem ze to jest kaszana jezeli chodzi o ruch.

A plugin to \"Clay Studio Pro\". Probowalem ze z boolean -union, potem meshsmooth i relax, ale jednak lepiej wychodzilo z cley\'em.

Napisano

Fajnie fajnie !! A mam tylko malo podpowiedz ! jak juz sie wzioles za komoreczki ! ( nie zeby cos bylo zle !!) tylko moze zajzyj na http://www.3dtotal.com/ tam jest fajowy tutek o komoreczkach krwi ! A ze wyglada wypasienie a ty robisz cos podobnego (w sesie organicznego ) to moze ci sie przyda ( O ile sam juz go nie widziales !! Pozdro oby praca szla pioronem (jak zeus by powiedzial ) [lol2]

Napisano
  • Autor

BigBird dzieki:) tutaka juz znam. Nawet tapete mam taka:)

pozdrawiam:)

Napisano

Ech, no wreszcie po miesiącu widziałem tą animację podziału:D Bardzo fajnie to wyszło, tylko strasznie równo... I nie wime, czy tak ma być, ale ciekawiej by wyglądało, jakby trochę drgały przy podziale, ale to chyba ta nie ma być:) A coś jeszcze z tym robisz, czy koniec??

Pozdro[piwo]